logo_FS_crne_gore

Crnogorci se nadaju istorijskoj pobedi protiv Engleske

 

Fudbalska reprezentacija Crne Gore dočekaće u petak u Podgorici Englesku a njeni igrači pred odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo očekuju podršku navijača i žele da se pobedom približe prvom plasmanu na veliko takmičenje.

-Engleska je sigurno najbolji tim u grupi ali i mi imamo šanse da se kvalifikujemo. Imamo dva ili tri igrača koji mogu da postignu pogodak na svakoj utakmici – rekao je reprezentativac Crne Gore Marko Ćetković.

On je ocenio da je meč u kome Crna Gora pobedom može da napravi važan korak ka prvom plasmanu na Evropsko prvenstvo od istorijske važnosti za njegov tim i da će podrška publike biti od velikog značaja.

Povezana vest:  EURO 2012, Treneri iz Srbije imaju i druge favorite pored Španije

Crna Gora se trenutno nalazi na drugom mestu Grupe G sa 11 bodova. Engleska ima 17 ali i utakmicu više. Ukoliko Crna Gora pobedi u petak a potom savlada i Švajcarsku u utorak mogla bi da prestigne Engleze i direktno se plasira na šampionat Evrope.

U prvom meču na Vembliju rezultat je bio 0:0 a ekipi Crne Gore pred meč na stadionu Pod goricom računaju na podršku publike i ne očekuju da bi Engleska mogla ponovo da ih podceni.

Povezana vest:  UEFA tužila Kipranina zbog optužbi za korupciju

-Na stadionu nema atletske staze i publika će biti vrlo blizu. Prošle godine su Englezi mislili da će imati laku utakmicu i igrali su loše a da budem iskren, i mi smo imali odličnu utakmicu. Ovaj put Engelska će nas shvatiti vrlo ozbiljno – rekao je napadač Dejan Damjanović.

Ipak, novi trener Crne Gore, Branko Brnović koji je na klupi zemenio Zlatka Kranjčara imaće problema da sastavi tim jer je neizvestan nastup Stevana Jovetića i Marka Baše zbog povreda.

Čak osam igrača Crne Gore moglo bi da propustri meč sa Švajcarskom ukoliko dobije žuti karton u petak pa će Brnović morati i o tome da vodi računa jer je njegovoj ekipi potreban dobar rezultat u obe utakmice.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2014 REZULTATI, Rezultati šestog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Trener Engleske, Fabio Kapelo najavio je da će njegov tim ići na pobedu u Podgorici.

-Treba da pobedimo u utakmici a ne da igramo na nerešeno. Velika je greška kada se igra na nerešeno jer tada niste skoncentrisani na utakmicu, kada branite rezultat možete napraviti grešku – rekao je Kapelo.

Engleska nije nastupala na prethodnom Evropskom šampionatu pošto je u odlučujućoj utakmici poražena kod kuće od Hrvatske sa 3:2.