CELICNA BORBA_2

„Real Steel“, priča o robotima bokserima, osvojila box-office

Akcioni spektakl „Real Steel“ sa Hughom Jackmanom u glavnoj ulozi osvojio je prvo mesto na američkom box-officeu ovog vikenda, sa zarađenih 27,3 miliona dolara u severnoameričkim bioskopima.

Film o robotima bokserima, reditelja Shawna Levyja, privukao je veliku pažnju ljubitelja akcija. „Real Steel“ u bioskopima širom sveta tokom vikenda zaradio je 49,4 miliona dolara.

Radnja filma smeštena je u blisku budućnost u kojoj je boks robota najpopularniji sport. Bivši bokser nastoji da opstane u poslu promotera i na otpadu nalazi robota za kojeg veruje da može da postane šampion. U usponu ka samom vrhu bivšem bokseru pomaže 11-godišnji sin.

Povezana vest:  Kristen Stjuart u Akiri?

Snimanje filma je koštalo 110 miliona dolara, ali studio Walt Disney i kompanija DreamWorks veruju da se svaki cent isplatio jer film obiluje vrhunskim specijalnim efektima.

Na drugom mestu box-officea je politička drama „The Ides of March“ Georgea Clooneya. Film je prvog vikenda prikazivanja u severnoameričkim bioskopima zaradio 10,4 miliona dolara.

Film je režirao Clooney, a ujedno i ostvario glavnu ulogu. Politička drama je inspirisana iskustvima njegovog oca Nicka Clooneya koji je bio politički koluminista, te kandidat za kongresmena 2004. godine.

Povezana vest:  Preminuo glumac Majkl Dankan iz "Zelene milje"

Na trećem mestu je porodični film „Dolphin Tale“, sa zaradom od 9,2 miliona dolara.

Deset najgledanijih filmova ovog vikenda:

1. „Real Steel“ – 27, 3 miliona dolara

2. „The Ides of March“ – 10,4

3. „Dolphin Tale“ – 9,1

4. „Moneyball“ – 7,5

5. „50/50“ – 5,5

6. „Courageous“ – 4,6

Povezana vest:  Zac Efron se na instagramu zahvalio fanovima na podršci

7. „The Lion King“ (in 3D) – 4,5

8. „Dream House“ – 4,5

9. „What’s Your Number?“ – 3

10. „Abduction“ – 2,9