Parada_1

Premijera filma „Parada“ Srđana Dragojevića 31. oktobra

 

Dugo očekivani film reditelja Srđana Dragojevića „Parada“ premijerno će biti prikazan 31. oktobra u „Sava centru“, najavila je danas filmska kuća „Sinefest“. Glavne uloge igraju Nikola Kojo i Miloš Samolov. Film prati grupu gej aktivista koji pokušavaju da organizuju Paradu ponosa u Beogradu. Kada policija odbije da obezbeđuje skup, oni se obraćaju Limunu (Kojo), vlasniku agencije za obezbeđenje i ratnom veteranu.

Povezana vest:  SINEMANIJA 2011, Filmovi Breda Pita i Danijela Krejga na Sinemaniji

Pošto u Beogradu ne može da skupi ekipu za zaštitu gej parade, Limun odlučuje da „ekipu“ formira u regionu. Limun i vođa gej aktivista Radmilo (Samolov) kreću na put po zemljama regiona u kojima je Limun ratovao tokom devedesetih.

Na listi su njegovi neprijatelji protiv kojih se borio, ali sa kojima je u to turbulentno vreme i trgovao – Roko, hrvatski ratni veteran (Goran Navojec), Halil, sitan kriminalac iz Bosne (Dejan Aćimović) i Azem, Albanac sa Kosova (Toni Mihajlovski).  Posle silnih peripetija, Limun će uspeti da sakupi šaku živopisnih najamnika, ali po povratku u Beograd „samuraji“ će se tek suočiti sa najvećim izazovima i staviti na kocku i svoje živote, navodi se u sinopsisu.

Povezana vest:  Filmu "Krugovi" nagrada na festivalu u Berlinu

U glumačkom ansamblu su i Goran Jevtić, Hristina Popović, Nataša Marković, Mladen Adrejević, Relja Popović, Radoslav Milenković, Anita Mančić, Branimir Popović i drugi. „Parada“ će u bioskopskoj distribuciji biti od 3. novembra. Distributer je „Filmstar“.