Sestre-PlakatSrpski film „Sestre“ u Ujedinjenim nacijama

Srpski film „Sestre“ prikazan je danas u zgradi Ujedinjenih nacija u Beču u sklopu konferencije povodom UN Konvencije o Transnacionalnom organizovanom kriminalu, čiji integralni deo je Protokol o suzbijanju trgovine ljudima, saopštio je beogradski producent „Monte rojal pikčers“.

Tema filma je trgovina ljudima, a snimanje su podržali Evropska unija, Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i Vlada Srbije.

Povezana vest:  Ćerka Džejmija Foksa, Korin, imenovana za Mis Zlatni Globus

Ideja skupa u Beču je da potpisnice Konvencije prikažu na koji način sprovode Konvenciju i Protokol u praksi. Srbija je među prvima potpisala i ratifikovala Konvenciju još 2001. godine.

Film „Sestre“ je prikazan samostalno, u sklopu dvosatne sesije, uz angažovanu diskusiju nakon projekcije u kojoj su učestvovali nacionalni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima Mitar Ðurašković (MUP), producentkinja i glumica Bojana Maljević i menadžer programa Jovana Mihajlović (IOM).

Povezana vest:  Veza Rajana Rejnoldsa i Blejk Lajvli sve ozbiljnija!

Delegacija Srbije je istakla značaj dobro planiranih i izvedenih preventivnih aktivnosti.

Tom prilikom visoki zvaničnik Agencije UN za organizovani kriminal Pjer Lapak uručio je specijalnu zahvalnicu Bojani Maljević za podršku u borbi protiv trgovine ljudima i doprinos kampanji „Plavo Srce“. „Čast mi je da su “Sestre“ prvi srpski film prikazan u Ujedinjenim nacijama, a naša kampanja Plavo Srce prepoznata kao primer dobre prakse“, rekla je Maljevićeva.

Povezana vest:  Marion Kotijar kao lejdi Magbet

Naša delegacija juče je, na poziv Australije, učestvovala u sesiji na kojoj je razmatrana efikasnost preventivnih kampanja. Srbija je prva evropska zemlja koja je implementirala ovu kampanju, dodaje se u saopštenju.