Arsenal-logoUzbekistanski milijarder pokušava da preuzme Arsenal

Uzbekistanski milijarder Ališer Ušmanov ponudio je danas akcionarima Arsenala 14.000 funti po akciji kako bi svoj udeo u vlasništvu povećao na više od 30 odsto i tako stekao formalni uslov za kupovinu londonskog fudbalskog kluba.

„Ušmanov trenutno poseduje 29,5 odsto akcija Arsenala, a to nije dovoljno za formalnu ponudu za preuzimanje kluba. To će biti moguće tek kada bude imao više od 30 odsto“, potvrdio je portparol uzbekistanskog milijardera.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Janjić: U zamahu smo

Većinski vlasnik Arsenala trenutno je Amerikanac Stan Krenke, koji je u aprilu preuzeo klub. U njegovom vlasništvu je 66,82 odsto akcija Arsenala.

Eventualni dolazak Ušmanova na čelo Arsenala prema pisanju ostrvskih medija gotovo izvesno bi značio i odlazak Arsena Vengera sa mesta menadžera.

On je pre dve godine kada je Ušmanov i ušao u klub najavio ostavku ukoliko Uzbekistanac postane većinski vlasnik.

Povezana vest:  Na raspolaganju 83 trening kampa za SP 2014.

Ušmanov planira da po ugledu na vlasnike Mančester Sitija odmah na pojačanja potroši bar 100 miliona funti, a to nikako ne bi bilo u skladu sa radom francuskog stručnjaka koji insistira na afirmaciji mladih fudbalera.

Ušmanov, čije se bogatstvo procenjuje na oko osam milijardi funti ima i državljanstvo Rusije, a bavi se telekomunikacijama.