dik_advokat

Advokat: Valjda će plasman na EP ućutkati kritičare

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Dik Advokat rekao je danas da se nada da će plasman te ekipe na Evropsko prvenstvo ublažiti kritike javnosti i medija koje su bile česte poslednjih nekoliko meseci.

-Nadam se da od sada naš tim neće trpeti tolike kritike kao što je to bio slučaj u prošlosti – rekao je Advokat ruskim medijima.

Povezana vest:  Ranijeri: Monako nema problema sa Falkaom

Selekcija Rusije juče je u Moskvi deklasirala Andoru sa 6:0 i izborila direktan plasman na EP kao prvoplasirani tim B grupe kvalifikacija.

Otkad je 2010. zamenio Gusa Hidinka na klupi Rusije, Advokat je često bio meta kritika javnosti i nekih bivših reprezentativaca zbog izbora igrača i taktike.

-Nikad nisam obraćao pažnju na ono što mediji objavljuju o meni. Dugo sam u ovom poslu i ne brinem se. Nisam ovde da bi bilo kome udovoljio, jer su mi rezultati ekipe na prvom mestu – rekao je Advokat ruskim medijima.

Povezana vest:  Simao Sabrosa prelazi u Bešiktaš


Pre Rusije, Advokat je vodio veliki broj ekipa, među kojima su najpoznatije Glazgov Rendžers, PSV Ajndhoven, Zenit, Borusija Menhengladbah i selekcija Holandije.