Arnold_Schwarzenegger_2011

Švarceneger počeo snimanje vesterna „Poslednje uporište“

 

Juče je počelo snimanje modernog vesterna „Poslednje Uporište“ čuvenog korejskog reditelja Kim Ji-Woon-a. Ovaj film je interesantan iz dva razloga:

  1. Ovo je Ji-Woon-ov prvi film na engleskom.
  2. Ovo je film u kome će se Arnold „Mica“ Švarceneger vratitit da se napasava majke negativcima preko Nevade i Meksika.

Radnja filma je više-manje tipična za vestern:

Švarceneger glumi šerifa Ovensa, čoveka koji se povukao iz sveta akcije i nasilja, time što se preselio u mirni gradić pored meksičke granice. Ovaj nekada veliki policajac iz LA-a je sada olupina od čoveka posle neuspele akcije koja je njegovog dugogodišnjeg partnera pretvorila u bogalja. Međutim, najveći narko bos zapadne hemisfere, uspeva da pobegne iz zatvora i zapućuje se pravo u gradić šerifa Ovensa, naoružan do zuba i opasan taocima. Šerif, u početku, nije spreman da se suoči sa ovakvom pretnjom usled manjka oružanih snaga, ali ipak odluči da se suprodstavi zlikovcu i pokaže mu ko je veća faca s ove strane Rio Grande-a.

Povezana vest:  Glumac Džejk Džilenhol povredio ruku na snimanju filma

Pored Švarcija u filmu glume i Forest Vitaker (okruglasti afro-amerikanac iz „Put Samuraja“), Zak Gilford (“Friday Night Lights”), Piter Stormare (“Fargo” ali i „Prison Break“), Luiz Guzman (“Karlitov Put”), Rodrigo Santoro (“Che”), Džejmi Aleksander (“Tor”), Eduardo Noriega (“Otvori Oči”), Hari Din Stanton (“Repo Man” i „Pariz-Teksas“) i Džoni Noksvil (“Jackass”).

Ono što je meni lično zanimljivo jeste to što radnja ovog filma ima poprilične podudarnosti sa životom glavnog glumca.

Povezana vest:  Lista deset najgledanijih filmova u SAD

Nekada velika akciona zvezda Arnold Švarceneger se povlači u privatnost svog doma posle kraha političke karijere i skandala sa ljubavnicom i vanbarčnom decom. Međutim, pod pritiskom medija i tabloida koji kgovore kako je njegovo vreme odavno prošlo, Švarci se vraća u žižu javnosti rešen da dokaže kako je još uvek velika akciona zveda time što će da snimi 8 filmova za redom. Od čega je jedan „Expendables 2“ sa svojim nekadašnjim biznis partnerima i ljutim protivnicima sa bioskopskih blagajni Silvesterom Staloneom i Brus Vilisom. A tu je negde i Čak „Dekica“ Noris.

Povezana vest:  Gorki List nagrada publike filmu „Blizu“ Lukasa Donta