Oštećena zvezda Bate Stojkovića 

batina zvezdaZvezdu glumca Danila Bate Stojkovića na pločniku ispred beogradskog bioskopa „Balkan“ oštetili su u ponedeljak huligani, izjavio je danas agenciji Beta režiser Darko Bajić. 
-U sred dana huligani su došli. Ovo je drugi put da su vandali pokušali oštetiti Batinu zvezdu i sada su je uspešno otkačili – rekao je Bajić. 
Slučaj je prijavljen policiji, a Bajić kaže da zaposleni u „Balkanu“ nisu uspeli da utvrde identitet počinilaca. Sa staklene kocke uzidane u pločnik odvaljena je metalna zvezda koja je nosila ime Danila Bate Stojkovića (1934-2002). 
Akciju postavljanja zvezda znamenitim ličnostima srpskog filma Bajićeva producentska kuća „Magična linija“ sa kompanijama „Intermedia netvork“ i „Art end popkorn“ koje su zakupile bioskop „Balkan“, pokrenula je 2008. godine. Prva je postavljena Stojkovićeva zvezda. 
Preostale tri zvezde Živojina Pavlovića, Krste Škanate i Aleksandra Petrovića vandali ne mogu lako oštetiti pošto se za razliku od Stojkovićeve, na njima metalni deo nalazi pokriven staklom. 
-Moraćemo da zamenimo Batinu zvezdu i stavimo staklo kao i na prethodne. Ovo što se desilo govori da zvezde ispred ‘Balkana’ ne treba da budu samo briga ljudi koji se bave filmom, već čitavog društva – istakao je Bajić. 

Povezana vest:  Počelo snimanje filma “Homo” srpsko-makedonske koprodukcije