Pers_ Dzekson_Kradljivac_munjePersi Džekson I kradljivac munje od sutra u bioskopima

 

Kako kažu distibuteri, avantura godine „Persi Džekson: Kradljivac munje“ koja na spektakularan način približava bogove sa Olimpa i junake grčke mitologije od sutra je na redovnom repertoaru u bioskopima. Film je režirao Kris Kolumbus, inače, reditelj filmova Hari Poter i Kamen

Mudrosti i Hari Poter i Dvorana Tajni.

Povezana vest:  Kritičari su izabrali Blančet,Mekonahija,12 godina ropstva

Uloge tumače Logan Lerman, Brendon T. Džekson, Pirs Brosnan, Aleksandra Dadario,  Stiv Kugan, Rosario Doson, Uma Turman i Son Bin.

Iako je dvadeset prvi vek, bogovi i ostala mitska bića sa Olimpa izašli su iz stranica udžbenika o grčkoj mitologiji učenika Persija Džeksona i ušetali u njegov život. Pritom, uopšte nisu srećni zbog toga: neko je ukrao munju koja pripada bogu Zevsu a Persi je prvi na listi osumnjičenih. Još više nevolja je izazvao iznenadni nestanak njegove majke. Dok Persi pokušava da se navikne na svoj novootkriveni status poluboga (njegov otac je Posejdon), odjednom postaje deo sukoba titana sa planine Olimp.

Povezana vest:  Premijera filma "Kad ljubav zakasni" 3. januara u SC

Oni i njegovi prijatelji kreću u avanturu po čitavoj zemlji kako bi uhvatili pravog kradljivca munje, spasili Persijevu mamu i otkrili istinu koja je moćnija i od samih bogova.