sutanovac_poslednja_klapa

Završeno snimanje serije „Vojna akademija“

 

Snimanje televizijske serije „Vojna akademija“ po scenariju Gordana Mihića i u režiji Dejana Zečevića večeras je završeno na Vojnoj akademiji u Beogradu.  Serija kroz 16 jednočasovnih epizoda prikazuje i život kadeta i kadetkinja te visokoškolske vojno obrazovne ustanove a završetak snimanja poslednje klape označio je ministar odbrane Dragan Šutanovac.

zeka_vojna_akademijaOn je najavio da će u januaru poceti emitovanje serije, koja je snimljena u cilju popularizacije vojničkog poziva i vraćanja poverenja u vojsku, ocenivši da se u tome proteklih godina u velikoj meri uspelo. Šutanovac je izrazio očekivanje da će i sledeće godine interesovanje devojaka i mladića za upis na Vojnu akademiju biti rekrodno i po broju i kvalitetu. Ministar odbrane kao i načelnik Vojne akademije brigadni general Mladen Vuruna čestitali su glumačkoj ekipi na uspešno završenom radu na seriji.

Povezana vest:  Ejmi Adams u ulozi Lois Lejn

Producent Nebojša Gavrić je rekao da je snimanje trajalo više od 130 dana tokom kojih je kroz seriju prošlo više od 140 glumaca.

Serija je realizovana pod pokroviteljstvom i uz pomoć Ministarstva odbrane, Vojne akademije i svih njenih pripadnika, a u produkciji „NIRE PRO“ za Radio-televiziju Srbije.

Glavne uloge tumače Ljubomir Bandović, Nebojša Milovanović, Branislav Lečić i Miloš Timotijević, a u glumačkoj ekipi su i Voja Brajović, Dara Džokić, Mira Banjac, Vlasta Velisavljević…

Povezana vest:  Lukas snimio ratni film o afroameričkim pilotima

Serije će biti emitovana na Radio televizji Srbije čije je generalni direktor Aleksandar Tijanić prisustvovao snimanju poslednje klape.

 

PHOTO: ataimages.rs

sutanovac_nazdravlje