besmrtnici

Premijera filma „Besmrtnici“ 16. novembra

 

Film „Besmrtnici“ (Immortals) reditelja Tarsema Singa biće premijerna prikazan 16. novembra u velikoj sali Sava centra, najavio je danas domaći distributer „Taramaunt“. Po sinopsisu, brutalni i krvoločni kralj Hiperion (Miki Rurk) i njegova vojska iz Herakliona divljaju po Grčkoj u potrazi za davno izgubljenim epirskim lukom, sa kojim će kralj moći da zbaci sa vlasti bogove sa Olimpa i postane neprikosnoveni gospodar sveta.

Povezana vest:  Film Tehnotajz u najužem izboru za regionalnu nagradu Bauer

Nemilosrdni Hiperion i njegove legije uništavaju sve pred sobom, a kamenorezac po imenu Tezej (Henri Kavil) zaklinje se da će osvetiti smrt svoje majke koja je umrla u jednom od Hiperionovih napada. Tezej upoznaje sibelinsku proročicu Fedru (Frida Pinto), a njene uznemirujuće vizije o budućnosti ovog mladića ubediće je da je on osoba koja može da zaustavi ovo uništenje.

Povezana vest:  „Svi severni gradovi“ debitantsko ostvarenje mladog reditelja Daneta Komljena na festivalu u Lokarnu

Uz njenu pomoć, Tezej će okupiti manju grupu sledbenika i prihvatiće svoju sudbinu u poslednjoj bici za budućnost ljudskog roda. U filmu igraju i Stefan Dorf, Luk Evans, Džon Hrt, Džozef Morgan i drugi.