brucewillis

Brus Vilis će snimati „Umri muški“ u beogradskom Okružom zatvoru?
 
Beogradski Okružni zatvor (CZ) možda će biti mesto gde će se John McClane iz holivudskog serijala „Umri muški“ boriti protiv onih koji ne poštuju zakon, prenose srpski mediji
S obzirom na to da su holivudski producenti kontaktirali upravu popularnog CZ-a, pa čak i dolazili da ga obiđu, velike su šanse da će se Brus Vilis sa svojim filmskim partnerima pentrati po rešetkama ovog kazamata.
I dok se čeka poziv filmskih producenata s one strane  “bare“, u našim kazneno-popravnim zavodima filmove će snimati domaće producentske kuće, a zatvori će novcem koji zarade od iznajmljivanja svojih prostorija popunjavati svoje budžete.
„Iznajmljivanje“ ustanova za izvršenje krivičnih sankcija se naplaćuje, a cena zavisi od mnogo stvari: kolika je filmska ekipa, koliko vremenski traje snimanje, koliko i koje lokacije u okviru ustanove se koriste, pa i to da li u filmskim scenama treba da glume zaposleni u zatvorima i da li ekipi trabaju uniforme zaposlenih ili osuđenih.
Novac zarađen na ovakav način ostaje u ustanovi u kojoj je snimanje obavljeno, a troši se na poboljšanje života i rada zaposlenih i osuđenih lica. Tako je od „rente“ Okružni zatvor u Zrenjaninu kupio novi profesionalni šporet i renovirao trpezariju.
Povezana vest:  Harison Ford: Radovao bi me povratak Indijana Džonsa