Wayne Rooney of Manchester United celebrates opening goal

Runi: Ferguson je najbolji menadžer svih vremena
 
Napadač Mančester Junajteda i engleske reprezentacije Vejn Runi smatra da je Aleks Ferguson najbolji menadžer u istoriji.
Runi se kao igrač izgradio u sedam sezona u Mančester Junajtedu pod stručnim vodstvom Aleksa Fergusona, a 26-godišnji napadač ističe da je privilegija imati takvog menadžera.
-Uistinu je privilegija raditi pod Fergusonom, a njegovih 25 godina na kormilu Mančester Junajteda je ogromno dostignuće. Sve što je učinio za klub i igrače je neverovatno. U mojim, ali i u očima mnogih ljudi koji prate fudbalt, on je svakako najveći svih vremena. On je glavni razlog zašto sam pristupio Junajtedu. Kao dete sam pratio njegove uspehe na klupi Mančester Junajteda i želeo postati deo te ekipe – izjavio je Runi.
Njegov saigrač, 23-godišnji branič iz Severne Irske, Džoni Evans također ima samo reči hvale za svog menadžera.
-Uvek nas je učio da se izborimo za svoj status i davao nam puno podrške. Kada sam imao loših perioda prišao bi mi i rekao da će me nekoliko utakmica izvaditi iz ekipe, ali da ću sigurno ponovo dobiti priliku. Na kraju je uvek bilo tako. Jako mu je važno da igrači budu karakterni – smatra Evans o dodaje:
-Mi igrači verujemo u njega i za njegovih 25 godina na klupi želimo mu doneti još trofeja.
Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Grupa C: Junajted ponovo pobedio Ocelul sa 2:0