Alvin i veverice 1

„Alvin i veverice 3: Urnebesni brodolom“: nova sinhronizovana avantura premijerno 11. decembra

Nakon prve dve avanture Alvina, Teodora i Sajmona, tri živahne veverice koje postaju muzičke zvezde, stiže nova avantura poznatog otkačenog veveričjeg trija. Ovaj put njihov avanturistički duh odvešće ih u uzbudljive egzotične predele. „Alvin i veverice 3: Urnebesni brodolom“ biće premijerno prikazan 11. decembra u 18 časova u Sava centru.

Novi nastavak ovog popularnog animiranog serijala biće sinhronizovan na srpski jezik. Reditelj sinhronizacije je Dragan Vujić Vujke, a u ulogama se pojavljuju Srđan Timarov, Vladimir Aleksić, Nina Janković, Srđan Jovanović, Milan Tubić, Nikola Bulatović, Mina Lazarević, Dušica Novaković i Jelena Stojiljković, dok su gostujuće zvezde Ivan Tasovac i Aleksandra Radović.

Alvin i veverice, nastale kao likovi u mašti jednog muzičara, oduševljavaju publiku širom sveta više od 50 godina. Prva dva animirana filma o Alvinu i vevericama pojavila su se 2007. i 2009. godine, i zajedno su zaradili preko 800 miliona dolara.

Povezana vest:  Mjuzikl La La Land osvojio šest Oskara

Trejler možete da pogledate OVDE!

Tri dobro poznate – za muziku talentovane – veverice, Alvin, Teodor i Sajmon, i njihove drugarice iz benda „Čipets“, zaputili su se brodom na koncert, pretvorivši brod u svoje igralište. Nedugo nakon polaska, međutim, dešava se brodolom, koji ih izbacuje na pusto ostrvo daleko od svake obale. Dok pokušavaju da se vrate kući, shvatiće da ostrvo i nije toliko pusto kao što im se učinilo.

O filmu

Nakon prve dve avanture Alvina, Teodora i Sajmona, tri živahne veverice koje postaju muzičke zvezde, stiže nova avantura poznatog otkačenog veveričjeg trija. Ovaj put njihov avanturistički duh odvešće ih u uzbudljive egzotične predele.

„Alvin i veverice 3: Urnebesni brodolom“ biće sinhronizovan na srpski jezik.

Alvin i veverice oduševljavaju publiku širom sveta već skoro 50 godina. Ove moderne pop zvezde prekrivene krznom, čiji ćemo treći po redu nastavak avantura uskoro gledati, zapravo su nastale u mašti jednog muzičara pre više od 50 godina.

Povezana vest:  Nagrada Izvestan pogled južnokorejskom filmu Ha Ha Ha

Godine 1958. Ros Bagdasarijan Stariji bio je muzičar i tekstopisac bez sreće u poslu, s porodicom koju je trebalo nahraniti. Potpisao je ugovor s kućom „Liberti rekords“, koja je propadala i kojoj je očajnički bio potreban hit. Bagdasarijan Stariji je ispraznio porodični račun u banci i kupio vrhunski magnetofon, a zatim seo i pokušao da odluči šta bi s njim uradio. Razgledajući po svom stolu, video je primerak knjige pod nazivom „Dvoboj sa vračem“. To je bila inspiracija za veliki hit „Vrač“.

Bagdasarijan je upotrebio jednostavnu tehniku za glas vrača. Usporio je snimanje i snimio stihove dubokim glasom, a onda to reprodukovao normalnom brzinom. Ta tehnika je definisala jedinstvene glasove Alvina, Sajmona i Teodora. Bagdasarijanu se dopao glas koji je stvorio za „Vrača“, ali je hteo da s njim uradi nešto novo, da mu podari ličnost, samo nije znao kako. Jednog dana, dok je vozio kroz Nacionalni park Josemiti, veverica je istrčala pred njegov auto, zaustavila se na putu, podigla na zadnje noge i kao da ga je izazivala da prođe. Ostalo je istorija… Ta mala veverica bio je Alvin.

Povezana vest:  Omiljeni srpski kralj dobio svoj sajt

Bagdasarijan je stvorio dva drugara za nestašnog Alvina: Sajmona, praktičnog intelektualca, i ljupkog Teodora. Zajedno, oni su bili Alvin i veverice. U to vreme je Bagdasarijan uzeo pseudonim Dejvid Sevil. Posle prvih radio-emitovanja i dostizanja pozicije najprodavanijeg singla do tada, Veverice su debitovale na televiziji – kao lutke uz Dejva Sevila (Bagdasarijan) – u emisiji „Šou Eda Salivena“. Ponovo, uspeh je bio neminovan.

Ljudi nisu mogli da ih se zasite. Za tri kratke godine veverice su prodale 16 miliona ploča i osvojile nekoliko nagrada, i pojavile se kao likovi u TV seriji. Prva dva animirana filma o Alvinu i vevericama pojavila su se 2007. i 2009. godine, a otkačene veverice imaju i svoju video-igru.