Grupa autora, 1. 12 – 8. 12. 2009. ”supermarket”, Višnjićeva 10, beograd

 

Prodajna izložba fotografija u Supermarketu

 

Isidora Bojovic_ Bahus_2008S težnjom da pomogne u afirmaciji fotografa mlađe i srednje generacije, kompanija ”HP” u saradnji sa časopisom za kulturu fotografije – Refoto, organizovala je prodajnu izložbu fotografija u “Supermarket” konceptualnoj radnji u Beogradu.

Kompanija “HP” koja već dugi niz godina radi na razvoju visokokvalitetnih foto-štampača odštampala je četrdesetak fotografija od petnaest autora iz Beograda, Novog Sada, Niša i Paraćina, na foto ink – džet štampaču HP Design Jet 3200, u ograničenoj seriji od po pet primeraka formata A3+ (33 x 48 cm). Treba istaći da je najkvalitetnija tehnologija štampe primenjena na papirima koji obezbeđuju galerijsku trajnost otiska.  Odabir autora i fotografija napravila je redakcija časopisa Refoto koji već osam godina, za sve ljubitelje fotografije, predstavlja najnovija dostignuća iz oblasti fotografije ali isto tako predstavlja kako profesionalne fotografe tako i mlade, još neafirmisane autore kojima predstavljanje u časopisu znači još jedan korak bliže ka profesionalnom ili umetničkom angažovanju.

Povezana vest:  Na petom Festivalu nauke bogat internacionalni program

Cilj ove prodajne izložbe jeste popularizacija fotografije među mladim ljudima  i pripadnicima srednjeg životnog doba, koji imaju potrebu za oplemenjivanjem svog životnog prostora, ali ne kupovinom neke od jeftinih reprodukcija klasičnih umetničkih dela. Fotografija se tu nameće kao vid umetničkog izražavanja koji odslikava i prati potrebe i težnje savremenog čoveka. Krajnji cilj izložbe jeste formiranje aktivnog tržišta fotografije u budućnosti. Fotografije će se prodavati po veoma povoljnoj ceni od 2.500 dinara + PDV.