pljacka_s_vrha_4

Ben Stiler i Edi Marfi u komediji „Pljačka s vrha“

Obaveštavamo vas da, posle sinoćne premijere na ovogodišnjoj Cinemaniji, komedija „PLJAČKA S VRHA“ (TOWER HEIST) od 10. novembra stiže i na redovne repertoare odabranih bioskopa. Film će se prikazivati u bioskopima Kolosej, Ster, Takvud, Roda, Arena (Novi Sad) i Ster Montenegro (Podgorica).

Ben Stiler i Edi Marfi predvode sjajnu glumačku ekipu u filmu „Pljačka s vrha“, komediji o vrednim i poštenim radnicima koji žele da se osvete prevarantu sa Vol Strita. Kad zaposleni u luksuznoj zgradu u Central Parku otkriju da je milijarder koji živi u penthausu ukrao njihovu penziju, skovaće neverovatan plan – oteće od njega ono što im i pripada.

Momak iz Kvinsa, Džoš Kovaks (Stiler) menadžer je više od decenije u jednoj od najluksuznijih i najobezbeđenijih zgrada u Njujorku. Pod njegovim budnim okom ništa ne može da prođe neopaženo. U najotmenijem stanu na vrhu zgrade, magnat sa Vol Strita, Artur Šo (Alen Alda) nalazi se u kućnom pritvoru jer je uhvaćen u krađi 2 milijarde dolara od svojih investitora. A oni koji su najgore prošli su upravo zaposleni koji su mu poverili svoje penzije na upravljanje.

Nekoliko dana pre nego što se Artur izvuče iz ovog savršenog zločina, Džošova ekipa će pozvati u pomoć sitnog prevaranta Slajda (Marfi) i zajedno će pokušati da izvedu nešto skoro nemoguće… da ukradu ono što su sigurni da se nalazi u Arturovom dobro obezbeđenom stanu. Iako amateri, ovi lopovi početnici poznaju zgradu bolje nego bilo ko drugi i pripremljeni su za krađu već godinama, samo što to nisu znali.

Povezana vest:  Na Motovunu nova nagrada za filmove iz zemalja bivše SFRJ

pljacka_s_vrha_2

O PRODUKCIJI

Oskarom nagrađeni producent Brajan Grejzer je jedan od malobrojnih filmadžija koji ima intuitivnu sposobnost da upari Breta Retnera, reditelja akcionih filmova sa nizom velikih filmskih hitova iza sebe i mega zvezde komedije, Bena Stilera i Edija Marfija koji će zajedno stvoriti „Pljačku s vrha“, akcionu komediju koja doseže nove visine.

Producent govori o tome kako je projekat počeo: „Edi i ja smo sarađivali od kad smo zajedno snimili „Bumerang“ ranih ’90-tih. U 2005. predložio je ideju meni i Bretu da snimimo film sa gomilom komičara koji će igrati ljude koje je sreća napustila, što je osnovna premisa za „Pljačku s vrha“. Njegova ideja je bila da priča prati grupu nezadovoljnih radnika u zgradi koja podseća na Trampovu kulu, koja će iskoristiti svoju priliku da isplaniraju pljačku. Naravno, sve što može da pođe po zlu u njihovom loše skovanom planu, poći će.“

Povezana vest:  Horor "Zlokoban 2" od sutra u bioskopima

Za Retnera, prilika da režira film sa ikonom komedije, bila je prilika oko koje se nije dvoumio da li da je prihvati. On kaže: „Odrastao sam gledajući Edijeve filmove i proučavajući ih, tako da mi je prilika da radim s njim bila kao ostvarenje sna. Ne samo što je ovaj film Edijeva ideja, već je na neki način, on i izmislio ovaj žanr. Da nije njega, moj serijal „Gas do daske“ nikad ne bi postojao.“

Ben Stiler, zvezda filmskih hitova poput „Zulander“, „Tropska oluja“ i serijala o Fokerovima, dobio je ulogu Džoša Kovaksa, menadžera zgrade, radoholičara koji je zapostavio svoj lični život da bi udovoljio beskonačnim željama razmaženih stanara ove zgrade. Na Džoša se ljudi uvek mogu osloniti. On već deset godina radi u zgradi, vodi sve poslove i očekuje samo savršenstvo od svojih radnika.

Kako bi rešio novonastali problem, Džoš će kriminalni savet potražiti od sitnog prevaranta Slajda (Marfi). Iako se njih dvojica poznaju od obdaništa, njihov odnos je takav da Slajd svakodnevno maltretira Džoša. Oni su iz istog kraja, ali su potpune suprotnosti i krenuli su različitim životnim putevima. Džoš radi u prefinjenom svetu bogataša na Menhetnu dok se Slajd bavi sitnim kriminalnim podvalama. Ali kriminalac je kriminalac, a Džoš ima ograničeno vreme i opcije da povrati penzione fondove. Džoš zna da preuzima veliki rizik time što poziva Slajda da se priključi njihovoj prevari, ali će to ipak uraditi.

Povezana vest:  Saradnja Giljerma Arijage i Darena Aronofskog

U srcu filma „Pljačka s vrha“ nalazi se šarenolika grupa koja pokušava da povrati svoje opljačkane penzije – menadžer zgrade koji mora da izmiri račune, očajni poslovni čovek s Vol Strita koji je na ivici bankrota, recepcionar koji ima novčanih problema i ženu s kojom očekuje prvo dete, portir koji je uvek spreman za avanturu i drska spremačica koja se nada da će ostati u zemlji. Zajedno sa sitnim kriminalcem koji traži način za brzu zaradu, oni su spremni da urade sve što je potrebno da nabave novac. Talentovana ekipa glumaca unapredila je scenario s povremenim improvizacijama, a njihov sjajan odnos van kamera pretočio se u isti takav i na filmu.

Pored Stilera i Marfija, u filmu igraju još i Metju Broderik, Tea Leoni, Gabori Sidibe, Kejsi Aflek, Alen Alda i mnogi drugi.