Fit 

Fitovci predstavili novi singl
 
Jedan od najpopularnijih jugoslovenskih sastava krajem osamdesetih godina, riječki Fit,
predstavlja novi singl sa aktuelnog albuma “2011”.
Reč je o pesmi ‘Tajna ljubav’ koja dosledno predstavlja novo studijsko ostvarenje poznatog sastava nakon singla ‘Ne mogu bez nje’ koji je već postao pravi hit. Gost na pesmi je Josip Krošnjak Pepi, klavijaturista još jednog riječkog sastava, Termiti, sa takođe kultnim statusom u ex-YU muzici.
Podsećamo, grupa Fit je u septembru ove godine na radost mnogobrojnih pristalica nakon 22 godine objavila treći studijski album. Album jednostavnog naziva ‘2011’ Fitovci su odlučili pokloniti svima postavljanjem na free download na svom zvaničnom Internet sajtu – www.fitrijeka.com.
Povratnički album legendarnog benda doneo je zreliji, ali jednako prepoznatljivi power pop zvuk, zapakovan u modernu produkciju te je izazvao pozitivne reakcije i publike i stučne javnosti.
Pesme zastupljene na albumu kreirane, snimane i producirane su tri godine u amsterdamskom studiju gitariste grupe – Zorka Opačića.
Live albumom ‘Live uz Rijeku’ objavljenim 2009. godine Fitovci su pokazali kako ne zvuče nimalo zastarelo i da nisu izgubili svirački entuzijazam i energiju koja ih je karakterisala u prvoj fazi postojanja.
Numere sa prva dva studijska albuma, ‘Uz rijeku’ (PGP RTB, 1988) i ‘Daj mi ruku’ (PGP RTB, 1989), popularnih riječana u međuvremenu su stekle kultni status i postale vanvremenski hitovi. Povratak na scenu 2008. godine obeležio je snimanje dokumentarnog filma ‘Rock’n’roll je kriv za sve’ koji je tokom 2011. godine prikazan na filmskim festivalima, a koji će se uskoro moći videti i na malim ekranima.
Povezana vest:  Grupa Intelligent Music Project oduševljena Konstraktom