Misija_Spasiti_Bozic.

Premijera filma „Misija: Spasiti Božić 3D“
 
Animirani film „Misija: Spasiti Božić 3D“ u režiji Sare Smit biće premijerno prikazan 16. novembra u bioskopu „Kolosej“, najavio je danas distributer „Tak“.
Ovo je vesela priča o pomalo čudnoj porodici i jednom neobičnom heroju Arturu, sa zadatkom koji mora hitno da izvrši pre nego što osvane Božićno jutro.
Na čelu porodice je Deda Mraz, sada već pred penzijom, najstariji sin Stiv obavlja svakodnevne poslove i predviđen je za naslednika „crvenog kostima“, dok je gospođa Mraz energična „prva dama“ Severnog pola, koja održava stan, otvara bolnice za patuljke, pregovara sa Grenlandom, stiče diplome preko Interneta i sprema Božićnu večeru.
Tu je i najmlađi, ne baš spretan, sin Artur, koji iskreno veruje u Božićni duh i veoma mu je stalo da se tradicija održi.
U ovoj novogodišnjoj avanturi, Deda Mraz ne raznosi poklone sankama koje vuku irvasi i ne spušta se niz dimnjak, kako su deca navikla, već u ogromnim, najsavremenijim sankama-teleporteru sa ogrtačem za skrivanje, praćen velikim brojem patuljaka, koji u grupama po troje imaju tačno 18,14 sekundi da se ušunjaju u svaki dom, dostave poklone i krenu dalje.
Do zapleta dolazi kada Artur, koji se ne snalazi ni u najjednostavnijim poslovima pakovanja poklona, postaje jedini koji može da spasi Božić, tako što će isporučiti poslednji poklon na tradicionalni način – upravljajući irvasima.
Film je sinhronizaovan na srpski jezik, a glasove glavnim likovima pozajmili su Slobodan Stefanović, Dragan Vujić Vujke, Jelena Petrović, Feđa Stojanović, Milan Antonić i drugi.
Povezana vest:  Počinje jedinstveni „FESTIVAL NESNIMLJENOG FILMA”