loeb_reli_vels

RELI

Leb doživeo saobraćajnu nesreću u Velsu i odustao
 
Nakon završetka 18. etape na Velškom reliju, Sebastijan Leb je sa suvozačem Danielom Elenom doživeo saobraćajnu nesreću u kojoj se sudario s automobilom koji je dolazio iz suprotnog smera.
Nesreću je, navodno, izazvao gledalac iz Evrope koji je „pobrkao“ strane puta i sudario se s Lebom. U nesreći nema povređenih, ali je Lebov Citroen toliko oštećen da svetski prvak neće moći nastaviti takmičenja.
Leb je nakon nesreće izjavio:-Između dve etape na krivudavom putu, na jednom prevoju, automobil nam je prišao i kad nas je ugledao prešao je na krivu stranu i udario nas. Jednostavno je krivo reagovao. Bio je Španac, a oni u Španiji voze desnom stranom ulice. Nismo mogli ništa učiniti, došlo je do sudara koji nije bio jak, ali dovoljan da ne možemo nastaviti takmičenja. Kada ostanete bez rashladne tečnosti u motoru ne možete nigde..
Dodao je kako se Španac kajao i plakao, jer mu je bilo jako žao.
-Ovo nije prvi put da mi se ovo dogodilo, loša sreća. – prokomentarisao je Leb. Lebov timski kolega Sebastijan Ožije nazvao je ovu nesreću „velikom sramotom“.
Ekipa Citroena sada pokušava dovući Lebov DS3 WRC do servisnog parka u Builth Wellsu kako bi popravili automobil i omogućili Francuzu da dođe do Kardifa da bi mogao prisustvovati proglašenju pobednika i proslaviti osmi naslov prvaka koji je osigurao još u petak.
Povezana vest:  FORMULA 1, Red Bul održao čas u Singapuru