Breakin_Dawn_Premiere

Sve spremno za početak kraja „Sumrak sage“

Dok se obožavaoci „Sumrak“ sage širom sveta pripremaju za emotivni tobogan venčanja, dece i bitaka koji čine prvi deo filma „Praskozorje“, tri zvezde serijala okreću se ka novim horizontima.

LJubitelji serijala moćiće u petak u SAD, odnosno u nedelju u Srbiji, da vide dugo iščekivano venčanje Bele Svon (Kristen Stjuart) i vampira Edvarda Kalena (Robert Patinson) koje je već sada bacilo u histeriju najzagriženije fanove.

Medeni mesec međutim ne traje dugo jer mladi par otkriva da je Bela trudna i da je vampirsko dete polako ubija. Kod kuće, vukodlak Džejkob Blek (Tejlor Lautner) u sukobu je sa svojim plemenom jer bira da zaštiti Belu i njeno nerođeno dete

Povezana vest:  Žilnik: Vlast svesno uništava Tera film

-Brojne prekretnice nagurane su u ovaj film i život je znatno brži – rekla je Stjuartova.

Filmski serijal „Sumrak“ konačno će biti završen premijerom drugog dela „Praskozorja“ na leto 2012. godine ali kako je snimanje filmova već završeno, glavne zvezde su prilično emotivne zbog završetka sage koja ih je pretvorila u svetske zvezde i dobre prijatelje.

-Nikada više neću iskusiti nešto slično – rekla je Rojtersu 21-godišnja Stjuart.

-Tu ljubav smo podelili sa toliko ljudi da je to sve jedinstveno i veoma retko.

Lautner, 19, kaže da je trio postao veoma blizak od prvog dela „Sumraka“ 2008.

-Prošli smo mnogo toga zajedno. Zabavljali smo se snimajući filmove i baš je bio bedak kada se sve završilo – rekao je on.

Povezana vest:  Miki Manojlović nagradu “Eastern Star” prima 21. januara

Ali mlađane zvezde serijala su se već okrenule novim poduhvatima. Lautner gradi ime kao akcioni heroj u filmu „Adbuction“ koji će biti prikazan krajem godine, kao i u filmskoj adaptaciji naučno-fantastičnog romana „Incarceron“.

Stjuartova, koja je 2010. godine glumila rokerku Džoan Džet u filmu „The Runaways“ i maloletnu prostitutku u „Welcome To The Rileys“ pojaviće se u klasiku bitnika „Na putu“ kao i u ekranizaciji bajke o Snežani „Snow White and the Huntsman“.

Za Patinsona, 25, postoji samo jedna stvar vezana za „Sumrak“ koja mu neće nedostajati.

-Stavljanje gomile bele farbe na lice tako da možete da vidite sve bore. Posle nekog vremena to postane veoma depresivno – rekao je britanski srcelomac.

Povezana vest:  Počelo snimanje filma Daunton Ebi

-Radujem se što to više neću raditi.

Patinson je već iskočio iz šablona ulogom u drami „Voda za slonove“ sa Riz Viderspun, a ove godine se pojavljuje u još dva filma „Bel Ami“ i „Cosmopolis“.

Filmovi, koji su u svetu zaradili više od 1,8 milijardi dolara, rađeni su po istoimenim bestselerima Stefani Majer.

Film „Praskozorje – Prvi deo“ je, kada je reč o kritici, dobilo mešovite ocene. Dok „Holivud riporter“ kritikuje banalni scenario i žalosni tempo filma, „Varajeti“ ocenjuje da su se glavni likovi toliko stopili sa ulogama da je prizor njihovog bračnog blaženstva omećen osećanjem prolaznosti pravo emotivno finale.