ratnik (1)

RATNIK Stiže u bioskope 17. novembra

 

Uloge: JOEL EDGERTON, TOM HARDY, NICK NOLTE

Režija:  GAVIN O’CONNOR

Žanr: Akcija

Trajanje: 140 min

Početak bioskopske distribucije:  17.11.2011.

SINOPSIS

Mlade zvezde u usponu, Tom Hardi I Džoel Edžerton, briljiraju na velikom ekranu kao dva otuđena brata, koji će se suočiti jedan s drugim u borbi njihovih života, u sjajnom ostvarenju RATNIK priznatog reditelja Gevina O’Konora (“Miracle” and “Pride and Glory”).

Progonjen tragičnom prošlošću, marinac Tomi Konlon (Hardy) se vraća kući posle 14 godina i uz pomoć oca  (Nick Nolte) počinje da trenira za Spartu, najveći borilački turnir u istoriji u kome samo pobednik uzima sav novac.

Tomi, bivša rvačka zvezda, krči sebi put prema finalu, dok se njegov brat, Brendan, (Edgerton), bivši borac koji je postao trener, vraća u ring u očajničkom pokušaju da spasi porodicu od finansijske propasti. Ali kada autsajder Brendan, serijom dobrih borbi dospe do finala, tamo ga čeka okršaj sa neuzaustavljivim Tomijem. Dva brata će konačno morati da se bore jedan protiv drugoga, a sile koje su ih razdvojile, sukobiće se u dramatičnom , potresnom i nezabravnom klimaksu, koji ne smete da propustite.

Povezana vest:  Čarli Šin danju u pozorištu, noću u zatvoru

Dirljiva oda o iskupljenju, pomirenju i snazi ljudskog duha, RATNIK je takođe i potresno svedočenje o trajnim I neraskidivim vezama unutar porodice. U ovom ostvarenju glume Džoel Edžerton (Animal Kingdom, Star Wars: Episode III), Tom Hardi (The Dark Knight Rises, Inception, Black Hawk Down), Dženifer  Morison („House“, Star Trek) i Nik Nolti (Tropic Thunder, The Thin Red Line).  Film je režirao Gevin O’Konor; a scenario su napisali Gevin O’Konor, Entoni Tambakis i Klif Dorman.

ratnikO GLUMCIMA

Džoel EdŽerton (Brendan Conlon) je rođen u Blektaunu, u Novom Južnom Velsu, Australija. . Glumio je u filmovima kao što su “Erskineville Kings,” “King Arthur,” “Ned Kelly”, “Star Wars Episode II: Attack of the Clones” i “Star Wars Episode III: Revenge of the Sith,” u kojima je glumio Ovena Larsa, polubrata Anakina Skajvokera. Od većih projekata, videćemo ga u  filmu Stvor, koji je po hronologiji priče, prethodnica čuvenom hitu Džona Karpentera.

Povezana vest:  Lista deset najgledanijih filmova u SAD

Tom HardI (Tommy Conlon) je veoma brzo postao jedan od najtraženijih holivudskih glumaca. Tome je posebno doprinela njegova uoga u nedavnom Vornerovom hitu, Inception . Nedavmo je snimio i filmove “The Dark Knight Rises” reditelja Kristofera Nolana, “This Means War” reditelja Mek Džija i ratni triler “Tinker, Tailor, Soldier, Spy” u kome pored njega glumea Kolin Firt i Geri Odlman. Hardi trenutno sprema ulogu u novom post-apokaliptičnom filmu o Pobesnelom Maksu  “Fury Road,” kao i film “The Wettest County,” u kome će mu partner biti Šia LeBef.

Povezana vest:  Animirani film " TECHNOTISE Edit i ja" na DVD-u

Od njegovih ranijih uloga valja izdvojiti i naslove “Bronson.”, “RocknRolla,”, “Marie Antoinette”, kao i kriminalistički triler “Layer Cake,” gde je glumio uz Danijela Krejga.

O AUTORIMA FILMA

GEvin O’Konor (režiser, scenarista, producent) trenutno piše scenario za film  “Once Upon A Time In New York,”. Rođeni Njujorčanin,.O’Konor je počeo da piše na Univerzitetu Pensilvanije.  Debi je bio scenario za kratki film “The Bet,” nakon čega je režirao kratki film “American Standoff.” Pažnju je privukao režirajući nezavisni naslov “Tumbleweeds,” a potom je usldio i prvi režiserski rad za velike studije, “Miracle”. Nakon uspeha sa ovim filmom režirao je dramu “Pride and Glory,” u kojoj su glumili Edvard Norton, Kolin Farel i Džon Vojt.