PedroAlmodovar

Pedru Almodovaru odata počast u Muzeju MoMa u Njujorku

 

Španskom reditelju Pedru Almodovaru odata je počast na svečanoj večeri u Muzeju moderne umetnosti (MoMa) u Njujorku. Holivudske zvezde poput Dru Barimur i Eme Stoun bile su prisutne na večeri dok su Penelope Kruz i Antonio Banderas svoje čestitke uputili preko video poruka, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Povezana vest:  Brad Pitt producent filma o Drakuli

Almodovar je četvrti reditelj kome je odata počast na ovom godišnjem skupu. Pre njega su počastvovani Baz Lurman, Tim Barton i Ketrin Bigelou. U svojoj poruci Penelope Kruz je Almodovara nazvala „jednim od najduhovitijih ljudi na svetu“ i dodala da se nada da će zajedno imati još mnogo specijalnih trenutaka.

Antonio Banderas pohvalio je režisera zbog istraživanja „teških, ponekad bolnih i uvek uzbudljivih teritorija umetničkog stvaranja“. Pedro Almodovar dobio je 2003. godine Oskara za film „Pričaj sa njom“. Film je takođe dobio i britansku nagradu Bafta za film van engleskog govornog područja.

Povezana vest:  Leonardo Di Kaprio i Bri Larson osvojili SAG nagrade za film

Almodovar se na večeri prisetio kako je pre 27 godina MoMa prikazao jedan od njegovih filmova pomogavši mu tada da izgradi ime u SAD.

-Moje krštenje bilo je ovde – ovo je bio početak gotovo svega – rekao je Almodovar.

Cilj godišnje večere MoMa je prikupljanje sredstava za unapređenje kolekcije muzeja. Kustos Radž Roj rekao je da je ove godine prikupljeno više od milion dolara.

Povezana vest:  Kristen Stjuart nije dosadila 'Sumrak' saga