praskozorje_1

Sutra premijera filma “Sumrak saga: Praskozorje prvi deo”
 
Prvi deo poslednjeg nastavka popularne vampirske sage “Sumrak” – “Sumrak saga: Praskozorje”, biće sutra premijerno prikazan u velikoj sali Sava centra, najavio je distributer “Tak”.
Samo nekoliko dana nakon svetske premijere u SAD-u i beogradska publika će videti nastavak priče o Beli, vampiru Edvardu i vukodlaku Džejkobu.
Film je samo tokom ponoćne projekcije u 3.521 bioskopu zaradio 30,25 miliona dolara i time premašio prethodni deo “Sumrak saga: Pomračenje” koji je inkasirao oko 30 miliona dolara, i daleko ispred drugog nastavka “Mlad mesec” (26,3 miliona dolara).
Ipak to nije bilo dovoljno da premaši poslednji film iz serijala o Hariju Poteru – “Hari Poter i Relikvije smrti 2” koji drži rekord kada su ponoćne projekcije u pitanju, sa zaradom od 43,5 miliona dolara.
Reditelj prvog dela finala seijala, snimljenog po romanima Stefani Majer, je Bil Kondon, a glavne uloge tumače Robert Patinson, Kristin Stjuart i Tejlor Lautner.
“Sumrak saga: Praskozorje” više nego prethodni delovi odiše ljubavlju, strašću i hrabrošću i predstavlja završetak neobične priče koja je zaintrigirala milione.
U poslednjem poglavlju ove moderne vampirske sage zatičemo glavne junake u pripremama za Belino i Edvardovo venčanje. Očekuje ih romantičan medeni mesec, ali i iznenađenje – naplanirana trudnoća. Sve to će iskomlikovati Belin odnos sa vukodlakom Džejkobom koji joj je od početka mnogo više od prijatelja, ali i ugroziti njen život. Film će na redovnom repertoaru domaćih bioskopa biti od 24. novembra, a poslednji film “Sumrak” sage publiku očekuje na leto naredne godine.
Povezana vest:  Oskar za režiju "Kazablanke" na aukciji