Glumici Dari Džokić nagrada Žanka Stokić 

dara-dzokicGlumica Dara Džokić ovogodišnja je dobitnica glumačke nagrade „Žanka Stokić“, koju dodeljuju Narodno pozorište i kompanija „Večernje novosti“ iz Beograda i Opština Požarevac. 
Nagrada se dodeljuje glumačkoj ličnosti koja je obeležila pozorišni i filmski život Srbije svojom stvaralačkom zrelošću i bogatstvom glumačkog izraza, za celokupno umetničko ostvarenje u punoj stvaralačkoj zrelosti, navodi se u saopštenju. 
O ovogodišnjem laureatu odlučivao je žiri: Mira Stupica (doživotni predsednik), Božidar Đurović, Manojlo Vukotić, Dušan Kovačević i prošlogodišnja laureatkinja Gordana Đurđević Dimić. 
Dara Džokić ostvarila je brojne i značajne uloge na sceni „Ateljea 212“, kao i na drugim pozorišnim scenama i u filmovima. 
Ubraja se u one glumice, kako se navodi u obrazloženju žirija, koje u potpunosti stoje iza svake svoje uloge, iza svake predstave, uspevajući da svojom jedinstvenom igrom prikaže tanane nijanse svojih likova. 
Nagrada „Žanka Stokić“ osnovana je na inicijativu Mire Stupice, kao izraz umetničke rehabilitacije glumice čije ime nosi. 
Priznanje su do sada dobile Svetlana Bojković, Milena Dravić, Radmila Živković, Đurđija Cvetić, Jelisaveta Sablić, Ružica Sokić i Gordana Đurđević Dimić. 
Svečano uručenje biće 14. marta u podne na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. 

Povezana vest:  Natali Portman dobila ćerku