steven-spielberg-lrg

Stiven Spilberg: Gde su nestali dobri filmovi!

 

Slavni režiser Stiven Spilberg kritikovao je režisere modernog doba i tvrdi da ima samo nekolicina dobrih filmova snimljenih u poslednje dve decenije. Spilbrg je istakao da za njega postoji samo nekoliko filmova koji su vredni gledanja, a da mu za inspiraciju služe zlatne godine Holivuda. Autor filmova kao što su Šindlerova lista i Ralje tvrdi da ga samo klasici iz zlatnih godina 50-ih i 60-ih mogu inspirisati. Tako je dodao da ga filmovi poput Sedam samuraja, Predivan život i Lorens od Arabije uvek mogu inspirisati i obradovati.

Povezana vest:  Film A. Džoli dobio nagradu američkih producenata

-Ja sam baš romantičan kada su u pitanju zlatne godine Holivuda. Volim se vraćati na sam izvor, zato nema puno filmova koje bih gledao, a koji su snimljeni poslednjih 20 godina. Gledam filmove koji su snimljeni davno zbog neverovatnog talenta koji prikazuju i tako punim svoje baterije – rekao je slavni Spilberg.

Spilberg trenutno radi na filmu War Horse koji bi trebao da bude prikazan 13. januara. Priča je o brutalnosti Prvog svetskog rata viđena, ne kroz oči vojnika, nego konja. Roman je napisao Mihael Morpurgo, a prvi put će biti ekranizovan kao igrani film.  Spilberg trenutno radi na 24 filma, kao režiser ili producent.

Povezana vest:  Cinears objavio novo kolo: "Ozbiljan čovek" braće Koen i "Šeri" na DVD-u

Osvrnuo se i na filmove o igračkama i videoigricama čiji je jedini razlog snimanja poboljšanje prodaje i koji predstavljaju reklamu za igračke te je rekao da svako radi svoj posao. Takođe, slavni režiser je dodao da on uglavnom radi sa nepoznatim glumcima.

-Moja cela karijera je preživela bez velikih zvezda. Tačno je, ja uradim fimove i sa Tomom Kruzom i Tomom Henksom, ali u većini mojih filmova su bili nepoznati glumci i bili su sjajni – dodao je proslavljeni režiser.

Povezana vest:  Lista deset najgledanijih filmova u SAD

Spielberg je dodao da bez obzira na kvalitet on poštuje kada zna da je u pravljenje filma uloženo dosta energije i truda i da je neumesno biti grub u kritikama bez konstruktivnog saveta.