Parada_2

„Parada“ vraća publiku u bioskope!

Film Srđana Dragojevića „Parada“ je jedino domaće ostvarenje posle „Montevideo, Bog te video“, koje je u poslednjih pet godina premašilo cifru od 200.000 gledalaca za mesec dana distribucije.

-Verujemo da će konačni rezultat “Parade”, biti pokazatelj da, uprkos stavovima nekih filmskih stvaralaca, bioskop i bioskopska publika još uvek postoje u Srbiji. I “Parada” i “Montevideo” su tokom distribucije otvorili zatvorene bioskope u Srbiji i omogućili da ljudi koji se bave prikazivačkom delatnošću žive od svog rada. Ovo je, istovremeno i preporuka državi da mora da podrži i kvalitetan bioskopski film. Podatak da su ova dva filma, koja su od države dobila najmanju pomoć, čine, već sada, pre konačnog ishoda distribucije “Parade”, 90% svih gledalaca koji je domaći film napravio u ovoj godini i polovinu posetilaca svih filmova, uključujući američke hitove -rekao je scenarista i reditelj filma “Parada”.

Povezana vest:  KOMEDIJA "10 DANA BEZ MAME" U BIOSKOPIMA OD 3. SEPTEMBRA

Prvi put kod nas, “Parada” se na velikom platnu prikazuje sa srpskim titlom za osobe sa oštećenim sluhom i tim povodom ekipa filma je na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembra, omogućila besplatnu projekciju za članove Gradske organizacije gluvih Beograda u bioskopu Šumadija, a takođe će u subotu, 10. decembra organizovati posebnu projekciju začclanove Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu.

Povezana vest:  Film "Bartonova akademija" u bioskopima od 7. marta

Strani državljani koji žive u Beogradu imaće priliku da pogledaju “Paradu” sa engleskim titlom od 8. decembra u bioskopu Cinepelexx (TC Delta).

Posle uspešnih premijera u gradovima Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, “Paradu” očekuju nove premijere u regionu. Sledeće nedelje film gostuje u  Zagrebu, 12.12., Rijeci, 13.12., Splitu, 14.12. i Osijeku, 15.12.  Slede premijere u Skoplju i Bitolju, 16. i 17. 12. Premijera u Ljubljani je zakazana za 20. decembar. Od tog trenutka „PARADA“ će igrati na čitavoj teritoriji bivše Jugoslavije sa PREKO 30 KOPIJA!

Povezana vest:  Stalone sprema modnu kolekciju za muškarce