Festival podvodnog filma 2011

Sutra počinje Festival podvodnog filma

 

Međunarodni festival podvodnog filma, 15. po redu, počinje sutra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke, najavio je Klub podvodnih aktivnosti „Beograd“. U takmičarskoj konkurenciji do 12. decembra biće prikazano oko 60 filmova edukativnog karaktera koji doprinose razvijanju ekološke svesti i širenju znanja o potrebi zaštite životne sredine.

Filmovi su podeljeni u dve kategorije: PC – pro categori (velike produkcije i TV kuće) i IC – independent categori (amateri i nezavisni producenti). Publika će imati priliku da pogleda ostvarenja iz Francuske, Nemačke, Italije, Slovačke, Češke, Španije, Danske, kao i filmove srpskih autora „U mom svetu“ Vladimira Mladenovića, „Ispod površine – tropska mora“ Dragana Milutinovića, „Rab Off“ i „Montenegro Deep“ Aleksandra Karjuka, „Tačkice u okeanu“ Janeza Kranjca, kao i „Esox lucieus – Predator da Ili ne?“ grupe autora.

Povezana vest:  Nikolas Kejdž u rimejku francuskog psihotrilera

Glavni cilj festivala je, kako je navedeno, podsticanje, usmeravanje i jačanje svesti o značaju zaštite životne sredine, naročito voda.  Manifestacija, čiji je moto „Neka vode budu čiste“, deo je mreže festivala koji se odvijaju pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija.

Međunarodni festival podvodnog filma u Beogradu održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, Sekretarijata za zaštitu životne sredine Beograda i Opštine Stari Grad.

Povezana vest:  Andreas Drezen: Festival evropskog filma Palić je jedan od najdivnijih festivala na svetu