Dodir

Premijera filma  “Dodir” večeras u Domu omladine
 
Premijera filma  “Dodir”  po prvonagrađenom scenariju za kratki igrani film na nacionalnom konkursu grada Beograda u četvrtak 8. decembra, 19h u Velikoj dvorani Doma Omladine.
Film Dodir koji je snimljen u produkciji u produkciji kompanije Doktor Fried, dobitnik je nagrade za scenario na konkursu grada Beograda za kratki igrani film.
Glavna uloga u filmu poverena je sedmogodišnjem Raslavu Sekuloviću koji igra dečaka Mihajla koji iz svog malog planinskog mesta sam kreće na put da poseti oca u bolnici u Beogradu čija je sudbina neizvesna.
Neočekivani obrt na kraju filma, retko koga će ostaviti bez suza! Snimljen po najvišim svetskim standardima, premijerom u Beogradu, kratak film Dodir će započeti svoje putovanje ka najpoznatijim evropskim i svetskim festivalima.
Uloge u filmu tumače i neka od najpoznatijih imena naše kinematografije, kao i mladi glumci: Jelena Jokić, Ana Sofrenović, Bojan Žirović, Rade Marjanović, Sergej Trifunovic  …
Film Dodir je snimljen zahvaljujući sredstvima dobijenim na konkursu za film Sekreterijata za kulturu Grada Beograda
Scenarista i reditelj Alek Conić je diplomirao na kanadskoj akademiji za film u Torontu. Nakon višegodišnjeg rada u Kanadi i Americi gde njegova ostvarenja dobijaju međunarodna priznanja, trenutno radi u Srbiji gde je angažovan na filmu i televiziji.
Povezana vest:  Nomi Rapas u filmu Ridlija Skota