praskozorje_11

Kristen Stjuart i Robert Patinson su najprofitabilnije zvezde
 
Zvezde filmova Twilight Kristen Stjuart i Robert Patinson proglašeni su najprofitabilnijim glumcima u Holivudu prema anketi koju je uradio Forbes. Lista je napravljena na forbes.com po principu računanja zarade glumca u odnosu na zaradu poslednja tri filma koja su snimili u poslednjih pet godina.
Stjuart, koja glumi Bellu Swan, devojku zaljubljenu u vampira Edwarda Cullena u Twilight filmovima, proglašena je najprofitabilnijom glumicom pošto je plaćena dolar za svakih 55 dolara koje je zaradila za filmske producente. Patinson je na Forbesovoj listi treći pošto je plaćen dolar za svakih 39 dolara koje je doneo za producente, prenosi Telegraph.
Poslednji film koji je par snimio Sumrak saga: Praskozorje zaradio je 589 miliona otkako je prvi put prikazan pre nekoliko dana. Filmovi prikazani nakon prvog maja ove godine nisu uključeni, tako da ni Praskozorje ipak nije uzeto u obzir
Patinson je na listi iza Stjuart zato što je on radio i na filmovima Water for Elephants i Remember me, filmovima koji nisu dobro prošli u bioskopima. Između njih dvoje na listi se nalazi En Hatavej, koja je za studio zaradila 49 dolara za svaki dolar koji je zaradila za sebe. Četvrti na listi je Danijel Redklif, zvezda filmova o Hariju Poteru, a sledi ga Šija Labuf za uloge u filmovima Transformers.
Povezana vest:  Mjuzikl La La Land favorit za nagradu PGA