miroslav_raduljica_par_sar

EVROLIGA

Košarkaši Partizana poraženi u Belgiji

 

Košarkaši Partizana izgubili su danas u Belgiji od ekipe Šarlroa sa 79:84 (18:13, 20:24, 23:32, 18:15), u 8. kolu takmičenja u Grupi C Evrolige. Partizan nije uspeo da dva kola pre kraja takmičenja u grupama obezbedi plasman u narednu, eliminacionu fazu, pa će priliku za to imatu u narednom kolu na teškom gostovaju u Madridu, protiv Reala 14. decembra, i u Beogradu s milanskim Armanijem 22. decembra.

Povezana vest:  Priznanja začetnicima košarke u Srbiji

U meču s belgijskim timom košarkaši Partizana imali su svoje šanse, a naročito dobro su odigrali u prvom delu meča, kada su imali prednost veću od 10 poena (28:17).

U nastavku utakmice Šarlroa je uspeo da izjednači i da preokrene rezultat u svoju korist i uđe u neizvesnu završnicu. Partizan je dva minuta pre kraja gubio sa dva poena (77:79), ali je posle nekoliko grešaka ispustio šansu da osvoji bodove u ovom meču. Najefikasniji u timu Partizana bio je Ejsi Lo sa 22 poena, dok je u ekipi Šarlroa Demond Malet postigao 22, a Tornike Šengelija 17.

Povezana vest:  NBA VESTI, Stoudemire predvodio Nikse do pobede u Milanu

Partizan sada ima četiri pobede i četiri poraza, dok je Šarlroa posle pet poraza uspeo da zabeleži drugu pobedu ove sezone u Evroligi.