Tom-Cruise

„Nemoguća misija 4“ stiže u bioskope 14. decembra

 

Super agent Itan Hant i njegov tim vraćaju se na veliko platno, ovog puta u četvrtom nastavku popularne franšize „Nemoguća misija“ koji će u beogradskim bisokopima početi da se prikazuje od srede, 14. decembra.

U novom filmu, „Nemoguća misija – Protokol duh“, Tom Kruz ponovo preuzima ulogu operativca Itana Hanta, u večitoj misiji spasavanja sveta. Film je prepun akcionih i kaskaderskih scena, od kojih neke izvodi sam 46-godišnji glumac. Naročito atraktivne su one na najvišem neboderu na svetu, Burž Kalifi u Dubaju.

Povezana vest:  Tribina posvećena filmu „Sunce mamino“, gosti Kosta Đorđević, Bojana Andrić i Damjan Paranosić

U četvrtom nastavku, Hant i njegov tim su osumnjičeni za teroristički napad na Kremlj i prinuđeni na beg. Bez sredstava i pojačanja, moraju da pronađu način da dokaže svoju nevinost i spreče ne samo još jedan napad već i nuklearni rat.  Veći deo filma snimljen je u Dubaiju, gde je zvanično prikazan 7. decembra. Radnja filma Hanta odvodi i u Moskvu, Budimpeštu i Bombaju.

Povezana vest:  Film o kultnom svetskom glasu Šarlu Aznavuru otvara drugo izdanje ДОК #2

Film je režirao dvostruki Oskarovac Bred Bird, a u njemu, pored Toma Kruza, glume i Džeremi Rener, Pola Paton, Sajmon Peg, Tom Vilkinson, Džoš Halovej i Lea Sejdu. Bird je osvojio Oskare za animirane filmove „Neviđeni“ (The Incredibles) i „Mućkalica“ (Ratatouille). Serija blokbastera „Nemoguća misija“ je dosad zaradila blizu 1,5 milijardi dolara širom sveta.