kristijan_bejl_mark_volberg_bokser

Kina: Kristijan Bejl treba da se stidi

 

Kineski zvaničnici danas su optužili holivudskog glumca Kristijana Bejla da je namerno „kreirao vest“ sukobom sa čuvarima koji je izbio kada je pokušao da poseti slepog aktivistu čije je hapšenje izazvalo osudu javnosti, prenele su agencije. Bejl i kamermani televizije Si-en-en (CNN) pokušali su prošle nedelje da posete aktivistu Čen Guangčenga koji je već 15 meseci u kućnom pritvoru u istočnoj provinciji Šandong, ali su ih u tome sprečili njegovi čuvari i silom ih udaljili od kuće.

Povezana vest:  Kejt Blanšet uručuje Oskare

Bejl je u tom trenutku bio u Kini na premijeri svog najnovijeg filma „The Flowers of War“ (Cveće rata) koji je režirao kineski reditelj Zang Jimo. Film se bavi masakrom u Nandžingu 1937. godine i kineski je kandidat za Oskara.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova danas je na pitanje novinara da li je Kinu sramota zbog svog ponašanja prema Bejlu, imajući u vidu nade zemlje da će film dobiti nagradu Američke filmske akademije, rekao da je Bejl taj koji bi trebalo da se stidi.

Povezana vest:  Otac Džodi Foster ide u zatvor?

-Ako bi ikoga trebalo da bude stid, onda je to glumac, a ne Kina – rekao je portparol Liu Veimin na današnjoj konferenciji za novinare.

-Glumca je na premijeru filma pozvao Zang Jimo. On nije bio pozvan u selo u Šandongu da bi kreirao vest ili snimio film – dodao je Liu. „Ako je želeo da proizvede vest, mislim da ne bi bio dobrodošao u Kini“.

Povezana vest:  Nina Dobrev i Ian Somerhalder uskoro par i na filmu?!

Liu nije odgovorio na pitanje da li će Bejlova akcija uticati na prijem filma u Kini. Od premijere prošle nedelje, film je u Kini zaradio 31,5 miliona dolara. Ove sedmice biće premijerno prikazan u SAD.