angelinajolie-salt

“U zemlji krvi i meda“ od februara u BiH, Srbiji, Hrvatskoj

 

“U zemlji krvi i meda“, kojim je holivudska glumica Anđelina Džoli debitovala kao scenarista i reditelj, počeće da se prikazuje 16. februara u Bosni, Srbiji i Hrvatskoj, saopštio je danas distributer „Blitz film i video“. Film će, takođe, od 22. do 28. decembra biti ekskluzivno prikazivan u sarajevskom “Multipleks Sinema sitiju“. Američka premijera filma zakazana je za 23. decembar.

Povezana vest:  „Gumeni Tarzan 3D“ premijerno na Porodičnom vikendu u bioskopu „Cineplexx Delta City“ 6. i 7. oktobra

-Premijera filma “U zemlji krvi i meda“ u februaru znači mi više od bilo koje premijere za koju sam vezana. Moja porodica i ja se radujemo što ćemo u februaru doći u Bosnu i podeliti taj trenutak sa izvanrednom glumačkom ekipom filma – izjavila je Džoli.

Film, čija se radnja dešava pre i tokom rata u Bosni 1992-95, sniman je u Bosni i Mađarskoj u njemu igraju glumci iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Povezana vest:  Iran ne učestvuje u trci za Oskara

-Životna iskustva glumaca na terenu tokom rata u Bosni mnogo su uticali na činjenice prikazane u filmu i na njegov konačni oblik – naglasila je Džoli.

Iako je snimljena i engleska verzija filma, u verziji koja će se prikazivati u Sjedinjenim Državama i Sarajevu glumci govore svojim materinjim jezikom. Film “U zemlji krvi i meda“ je priča o Srbinu i Muslimanki koji se zaljubljuju pre rata i ponovo sreću u ratu – on kao vojnik, ona zarobljenik.

Povezana vest:  Glumci "Zgodne žene" na okupu 25 godina kasnije

Film je u nominovan za Zlatni globus, a nedavno je dobio nagradu „Stenli Kramer“ koju Udruženje američkih producenata dodeljuje filmovima koji se bave društvenim pitanjima.