savetnik„Savetnik“ sutra premijerno u bioskopu „Cineplexx Delta City“

„Savetnik“, novi triler reditelja Ridlija Skota, intrigantna priča o poštenom čoveku koji jednog dana ustane i odluči da uradi nešto loše, biće premijerno prikazan sutra u 20h u bioskopu „Cineplexx Delta City“.
Majkl Fasbender, Penelopa Kruz, Havijer Bardem, Kameron Dijaz i Bred Pit igraju glavne uloge u ovom ostvarenju zasnovanom na scenariju jednog od najpoznatijih američkih pisaca današnjice, Kormaka Makartija, prema čijim delima su snimljeni filmovi „Nema zemlje za starce“ i „Put“.
„Jesi li bio loš?“, kaže Laura (Penelopa Kruz) Savetniku (Majklu Fasbenderu) u filmu. Fasbenderov Savetnik – njegovo pravo ime nije otkriveno u filmu – je advokat koji je u iskušenju da uđe u mutan i opasan svet kako bi došao do brzog novca. Ubrzo shvata da samo jedna pogrešna odluka može imati neverovatne i nepovratne posledice. Iako ga upozoravaju o mogućim opasnostima, Savetnikova arogancija mu ne dozvoljava da prekine.
„Ako kreneš ovim putem, doćićeš do moralnih izbora koji će te potpuno iznenaditi. Onih koje uopšte nisi predvideo“, upozorava Savetnika Rajner, koga igra Havijer Bardem, nagrađen Oskarom za ulogu ubice u, takođe Makartijevom, filmu „Nema zemlje za starce“.
Savetnik ne zna šta ga je snašlo kada se desi niz neplaniranih događaja, koji vode do tragičnih posledica njega i njegovu verenicu. Ako ima nekog ko je nevin u ovoj priči, to je Laura, žena u koju se Savetnik iskreno zaljubljuje. Prva scena Kruzove i Fasbendera, kojom i počinje film, prikazuje dubinu njihovih osećanja, kroz intimnost koja se retko viđa na ekranu.
„Između njih dvoje postoji spektakularna vrelina, i to vidimo već u početnoj sceni“ kaže Ridli Skot. Makarti dodaje: „Ne znam kada sam poslednji put video na filmu da dvoje ljudi koje volim, vode ljubav. Izgleda da je to deo prošlosti. Pa sam pomislio da mogu to da vratim.“
Ovo je prvi Makartijev originalni scenario za film, i iako renomiran pisac, Makarti kaže da je bio veoma uzbuđen zbog celog projekta: „Jednog dana si kod kuće i piješ kafu, i nekoliko meseci kasnije si u Španiji, gde se snimalo većina scena za Savetnika, sa preko 200 članova ekipe i glumaca.“
„Savetnik“ će biti na redovnom bioskopskom repertoaru od 21. novembra.

Povezana vest:  Predstavljamo glumačku ekipu iz sinhronizacije „Angry Birds filma 2“