benicio_del_toro

Glumac Benisio del Toro na Kustendorfu

 

Među gostima predstojećeg festivala Kustendorf biće i slavni glumac Benisio del Toro, pišu danas domaći mediji. Osnivač festivala u Drvengradu na Mokroj Gori, reditelj Emir Kusturica planira da sa ovim oskarovcem iz Portorika snima film o meksičkom revolucionaru Panču Vilji.

-Ovih dana Benisio završava čitanje “Panča Vilje“. Već je dao pristanak, igraće glavnu ulogu u mom narednom filmu – izjavio je Kusturica.

Povezana vest:  Anđelina Džoli planira da režira još jedan film

Inače, ranije je bilo planirano da Panča Vilju igra Džoni Dep, koji je bio gost Kustendorfa u januaru 2010. godine. Del Toro (44) debitovao je 1988. u filmu „Big Top Pee-Wee“, a poznat je po ulogama u filmovima „Fear and Loathing in Las Vegas“, „21 grams“, „Snatć“ i „Sin City“. Oskara, kao i Zlatni globus i nagradu Baftu dobio je za sporednu ulogu u filmu „Traffic“.

Povezana vest:  Harison Ford nema nameru da se povuče

Kako je već objavljeno, na predstojećem Kustendorfu gosti će biti i poznati reditelji Kim Ki-duk iz Južne Koreje i Nuri Bilge Ðejlan iz Turske. Peti Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf biće održan od 17. do 23. januara 2012. godine, u organizaciji produkcijske kuće Emira Kusturice „Rasta International“ i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije. U takmičarskom programu učestvovaće kratkometražni filmovi 20 mladih autora.

Povezana vest:  Dokumentarac Dugo putovanje kroz istoriju na SFF-u