hobbit_unexpected_journey_1

Trejler za „Hobita“ uzbudio publiku i kritiku

 

Ljubitelji filmske trilogije „Gospodar prstenova“ dobili su nešto ranije poklon za praznike sa neočekivanim trejlerom za film „Hobit“, godinu dana pre premijere. Kako prenosi Rojters, film „Hobit“ je četvrti film Pitera Džeksona rađen prema romanima Dž.R.R. Tolkina. Film prati hobita Bilba Baginsa i objašnjava kako je došao da magičnog prstena koji je kasnije nasledio njegov rođak Frodo Bagins.

Povezana vest:  Sandra Bulok usvojila još jedno dete - trogodišnju Lejlu

Dvoipominutni trejler prikazuje Bilba kako piše pismo u kome prepričava Frodu – glavnom liku u „Gospodaru prstenova – svoje avanture. Gledaoci su potom mogli da vide mladog Bilba kako napušta Okrug i sa patuljcima i Gandalfom kreće na putovanje u nepoznato. Do danas Tolkinova trilogija „Gospodar prstenova“ prodata je u više od 150 miliona primeraka širom sveta.

Roman „Hobit“, koji prethodi „Gospodaru prstenova“, biće ekranizovan u dva dela. Prvi deo „Hobita“ premijerno će biti prikazan u decembru 2012, a drugi u decembru 2013. godine. Bilba u filmu glumi Martin Friman, poznat iz filma „U stvari ljubav“, dok će svoje uloge iz „Gospodara“ reprizirati Ijan Mekelen, Kejt Blančet i Enri Serkis.

Povezana vest:  Zak Efron: Eva Mendez je za mene žena iz snova

Trejler se pojavio na 10-godišnjicu premijere prvog dela trilogije „Gospodar prtenova“ i probudio veliko interesovanje kako publike, tako i kritičara.

-Da li je moguće biti nostalgičan za nečim što je staro samo 10 godina? Naravno da jeste. I upravo tako se oseća neko kada pogleda ovaj trejler koji nas vraća u Srednju zemlju – naveo je kritičar magazina „Tajm“.

Povezana vest:  Raspisan konkurs za direktora Filmskog centra Srbije

Obožavaoci su iskoristili društvene mreže kako bi izrazili zadovoljstvo, oduševljenje i nestrpljenje što će morati da čekaju godinu dana na premijeru filma.

TREJLER MOŽETE POGLEDATI OVDE!