unicef_logo

Western Union i zastupnici u Srbiji doniraju milion dinara UNICEF-u za telefonsko savetovalište Halobeba
 
Western Union, globalni lider u uslugama transfera novca, u saradnji sa svojim lokalnim zastupnicima u Srbiji doniraće milion dinara UNICEF-u za novo telefonsko savetovalište projektu Halobeba. Inicijativu za pomoć Halobeba projektu su pokrenuli Western Union i njegovi lokalni zastupnici, EKI Transfers d.o.o. i Banka Poštanska štedionica, a.d. Beograd, sa ciljem da se obezbedi povećanje kapaciteta telefonskog savetovališta Halobeba. Ovo poboljšanje će omogućiti višestruku korist za roditelje i zdravstveni sistem i na taj način doprineti boljem kvalitetu zdravstvene nege majki i dece u Beogradu, i u Srbiji.
Telefonsko savetovalište Halobeba trenutno radi 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, sa dve telefonske linije na koje se javljaju iskusne medicinske sestre iz beogradskih zdravstvenih centara. Istraživanje je pokazalo da je velika većina roditelja u potpunosti zadovoljna radom telefonskog savetovališta Halobeba. Ali i pored toga, pozivaoci su iskusili problem u dobijanju usluge na vreme jer su telefonske linije dugo zauzete.
Instaliranje poboljšanog telefonskog sistema će omogućiti brži svakodnevni prijem većeg broja poziva roditelja i skratiti vreme čekanja. Novi sistem će početi sa radom od februara 2012.godine.
Ovom donacijom Western Union nastavlja saradnju sa lokalnim zastupnicima koji su  uspešno realizovali nekoliko projekata u poslednjih nekoliko godina, kako u Srbiji tako i u zemljama u regionu.
Povezana vest:  Evropska premijera filma o Tesli 6. aprila u SC