The_Thing_18

„Stvor“ u bioskopima od 29. decembra

Film „Stvor“ (The Thing), snimljen kao uvod u istoimeno kultno ostvarenje Džona Karpentera iz 1982. godine, u bioskopskoj distribuciji biće od 29. decembra.

Antarktik: predeo izuzetne lepote. To je i mesto na kome potraga izolovane ekspedicije za novim naučnim otkrićima postaje misija za opstanak kada slučajno iz ledenog zatvora bude oslobođeno vekovima zarobljeno čudoviste. Ova kreatura ima sposobnost da se pretvori u savršenu repliku bilo kog živog bića. Paranoja će se proširiti među grupom istraživača poput epidemije kako jedan po jedan bivaju zaraženi misterijom sa druge planete.

Istorija filma “Stvor” nas vraća u 1938. godinu kada je pisac naučno-fantasticnih priča Džon Kembel objavio „Who Goes There?“, zastrašujuću priču koja istražuje šta se događa u istrazivačkoj stanici na Antarktiku kada grupa naučnika otkrije svemirski brod. Inspirisani pričom, Hauard Hovks i Kristijan Nibi snimili su 1951. godine film “The Thing From Another World”. Taj triler je proširio Kembelovo istraživanje grupne paranoje i demonstrirao priču kao paralelu na period Hladnog rata. Trideset godina kasnije, Džon Karpenter se vratio Kembelovoj priči kao inspiraciji kada je napisao i režirao “The Thing” 1982. godine, film koji je inspirisao generacije filmskih stvaralaca. Tokom 2004. godine, producenti Mark Abraham i Erik Njuman radili su Univerzalov blokbaster “Zora živih mrtvaca” (Dawn of the Dead) kada su im predložili sledeći projekat  -“The Thing”.

Povezana vest:  Džastin Timberlejk i Mila Kunis, U Ušću specijalni događaj povodom premijere filma Samo drugarski

-Naša prva reakcija na to je bila da se nova verzija ne može unaprediti. To nije vrsta filma od koga se može napraviti rimejk – rekao je Njuman.

Posle pažljivog razmatranja producentski dvojac je odlučio da prihvati projekat i morali su naći način kako da pristupe priči. U određivanju pravca ovog filma Mark Abraham se oslonio na enciklopedijsko znanje svog saradnika o izvornom materijalu.

Povezana vest:  Nagrađivani film „Kristina“ Nikole Spasića na festivalima, VOD platformama i u bioskopima u Evropi i svetu

-Erik je pravi ljubitelj ovog filma i ima veliko poštovanje prema Karpenteru. On ima fotografsko pamćenje, tako da je znao svaki detalj u filmu. Odlučili smo da ne radimo rimejk filma, a on je došao na ideju da se bavimo onim što se dogodilo pre nego što dođemo do psa koji otvara Karpenterov film – dodaje Abraham.

Povezana vest:  Pogledajte prvi trejler za film "Žena na prozoru"

Scenarista Erik kaže: -Fokusirao sam se na karaktere, priču, na kontinuitet i tražio sam iznenađenja. Hteo sam da unesem nešto što nismo videli ranije. Trudio sam se da uradim nešto neočekivano u svetu u kome već znamo ishod.

U filmu igraju Meri Elizabet Vinsted, Džoel Edgerton, Ulrih Tomsen i drugi. Reditelj Mathijs van Heijningen ovim ostvarenjem debituje na velikom platnu.

Trejler mozete pogledati OVDE!

„Stvor“ će biti na redovnom repertoaru u bioskopima Kolosej Multiplex (TC Ušće) i Cineplexx (TC Delta City).