dark-knight-rises-movie-poster

„Indipendentova“ lista najfilmova u 2012.
 
Filmovi Kventina Tarantina, Roberta Patinsona, Danijela Krejga i Dejvida Kronenberga neki su od najiščekivanijih filmova 2012. godine prema mišljenju uredništva lista „Indipendent“.
U filmu „Bel Ami“ režisera Deklana Donelana i Nika Ormeroda zvezda „Sumraka“ Robert Patinson glumi beskrupuloznog novinara u 19. veku u Parizu. Adaptacija dela Gi de Mopasana, film pokazuje na koji su se sve način novinari dovijali da dobiju informacije i napreduju.
Holivudska glumica Skarlet Johanson glumiće u dugo očekivanoj adaptadiji romana Majkla Fabera „Under the Skin“ (Pod kožom). Johansonova glumi vanzemaljca koji zavodi autostopere i šalje ih svojima da ih pojedu.
Film Toma Tikvera „Cloud Atlas“ sa Tomom Henksom, Hju Grantom i Hali Beri biće, prema oceni „Indipendenta“, ili sramni promašaj ili veliki uspeh adaptacije romana Dejvida Mičela.
Poslednji film Kristofera Nolana o Betmenu „The Dark Knight Rises“ (Uspon mračnog viteza) pojaviće se sredinom godine u bioskopima. Ovoga puta maskirani zaštitnik u vidu Kristijana Bejla sukobiće se sa teroristom koga glumi Tom Hardi.
Posle „Godrosti i predrasude“ i „Pokajanja“ Kira Najtli i Džo Rajt udružiće se ponovo, ovoga puta u novoj adaptaciji Tolstojevog klasika „Ana Karenjina“.
Film, prema najavama, neće biti ni najmanje smeran i pristojan već se se otvoreno baviti temama požude, seksualne ljubomore, snobizma i društvene izolacije.
Danijel Krejg ponovo će glumiti Džejmsa Bonda u filmu „Skyfall“ ali se ovoga puta očekuje da će reditelj Sem Mendez insistirati na likovima što, kako navodi list, znači da se Bond neće samo rvati sa neprijateljskim agentima već i sa sopstvenim demonima.
Baz Lurman prihvatio se velikog posla adaptacije romana Skota Ficdžeralda „Veliki Getsbi“ i publici samo ostaje da vidi da li će Leonardo Dikaprio imati dovoljno harizme i misterije da naslovnu ulogu.
Posle „Proroka“ Žak Odiar okrenuo se, kako je rekao, mračnom i tragičnom filmu sa očajnim likovima – „Rust And Bone“ (Rđa i kost) u kome glumi Marion Kotijar.
Jedan od najvoljenijih romana Čarlsa Dikensa „Velika očekivanja“ ponovo će biti adaptiran za veliko platno, ovoga puta u režiji Majka Njuela, sa Helenom Bonam Karter, Rejfom Fajnsom i Džeremi Irvinom.
Kventin Tarantino obradovaće ljubitelje filmske umetnosti špageti vesternom „Ðango „Unćained“ (Oslobođeni Ðango) ali ostaje pitanje da li će njegova kombinacija vesterna, plantažera, ropstva i nasledstva biti previše.
Mladi multimilioner prelazi limuzinom pola Menhetna da bi otišao na šišanje. To možda ne zvuči kao dobra polazna tačka za film ali Dejvid Kronenbergova vizija romana Don Delila „Kosmopolis“ mogla bi da bude oštra i uznemirujuća satira o narcisizmu i modernosti.
Robert Patison pojaviće se i u ovom filmu kao samoživi antiheroj.
Povezana vest:  Sutra nagrade 43. Sofesta