most_na_adi_vatromet_nova_2012 (1) 

Vatrometom i šetnjom otvoren novi most na Adi
 
Most na Adi svečano je otvoren večeras za saobraćaj pola sata posle ponoći, petnaestominutnim spektakularnim vatrometom i paljenjem dekorativnog osvetljenja.
U svečanosti i vatrometu su, pored hiljada građana, uživali i predsednik Srbije Boris Tadić, gradonačelnik prestonice Dragan Ðilas i predsednik gradske skupštine Aleksandar Antić, kao i mnogi drugi gradski funkcioneri.
Pola sata posle ponoći most je otvoren za pešake i vozila. Hiljade Beograđana i njihovih gostiju šetaju mostom u oba smera, dok se vozila kreću sa novobeogradske na čukaričku stranu.
most_na_adi_vatromet_nova_2012 (2) 
Već od jutarnjih sati preko mosta će saobraćti i prvi autobusi javnog gradskog prevoza.
Reka Sava ove noći od vatrometa je blistala plavim sjajem, dok je iznad nje novi most, i sam osvetljen, oduzimao dah posetiocima koji su imali priliku da ga vide izbliza.
Most na Adi, osvetljen kao sastavni deo unutrašnjeg magistralnog prstena, dugačak je 969 metara i širok 45 metara, sa pilonom visokim 200 metara i ima šest saobraćajnih traka, dva koloseka za metro i dve pešačko-biciklističke staze.
Idejni projekat mosta i pristupnih saobraćajnica urađen je još 2006. godine, a radovi su počeli 1. decembra 2008. godine, bušenjem prvog probnog šipa na mestu stuba broj sedam na desnoj obali Save.
 
PHOTO: ataimages.rs 

{vsig}MOST_VATROMET{/vsig}

Povezana vest:  Manifestacija "24 sata elegancije u Belom dvoru"