Meril_Strip_The_Iron_Lady

Počasni Zlatni medved za Meril Strip
 
Američka glumica Meril Strip (62) dobiće počasnog Zlatnog medveda na sledećem međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu koji će se održati od 9. do 19. februara, objavili su organizatori u ponedeljak
-Meril Strip, koja je glumila u više od 40 filmova, jedna je od najtalentovanijih glumica s najraznovrsnijim repertoarom na svetu. Dobila je brojne nagrade a 16 puta je nominirana i za Oskara – piše u saopštenju.
Oskara je osvojila u dva navrata, za filmove “Kramer protiv Kramera” i “Sofijin izbor”.
-Srećni smo da možemo nagraditi svetsku zvezdu i izuzetnu umetnicu poput Meril Strip počasnim Zlatnim medvedom. Njen talenat omogućuje joj da s lakoćom prelazi iz dramske uloge u komičnu – objasnio je direktor festivala Diter Košlik.
Počasni Zlatni medved dodeliće joj se 14. februara prilikom predstavljanja njenog najnovijeg filma “Čelična dama” oji pripoveda o danima kad je britanska premijerka Margaret Tačer odlučila ući u rat protiv Argentine radi nadzora nad Falklandskim ostrvima 1982. godine.
Posebno se pamte njeni nastupi u filmovima “Žena francuskog poručnika”, “Moja Afrika”, “Mostovi okruga Madison”, te novijim “Đavo nosi Pradu”, “Sumnja”, “Julie & Julia” i “Komplikovano je”.
U Berlinu je Meril Strip nagrađena 2003. zajedno s Džulijan Mur i Nikol Kidman u drami ‘Sati’ Stivena Doldrija.
Povezana vest:  Grafiti inspirisani filmom Planeta majmuna: Revolucija