bridesmaid

„Deveruše“ nominovane za nagradu američkih producenata
 
Istorijski film “War Horse“ (Ratni konj) Stivena Spilberga, drama “Služavke“ Tejta Tejlora, nemi film “The Artist“ (Umetnik) Mišela Hazanaviciusa i romantična komedija “Deveruše“ Pola Fejga samo su neki od 10 nominovanih filmskih ostvarenja koja se nalaze u trci za nagrade Udruženja američkih producenata (PGA).
Dva filma reditelja i glumca Džordža Klunija takođe su nominovana za ovu nagradu, a to su porodična drama “The Descendants“ (Potomci) i politički film “The Ides of March“ (Martovske ide). Nominovani filmovi su i ostvarenje Martina Skorsezea “Hugo“ (Igo) i Vudija Alena “Ponoć u Parizu“, prenele su danas agencije.
Među 10 nominovanih filmova nalazi se i film “Muškarci koji mrze žene“ Dejvida Finčera i sportska priča “Formula uspeha“ u kome glavnu ulogu igra glumac Bred Pit.
Animirani filmovi koji su kandidati za nagradu su – “Avanture Tintina“, “Automobili 2“, “Kung Fu Panda 2“, “Mačak u čizmama“ i “Rango“.
Iz PGA takođe je saopšteno da će biti dodeljene nagrade i za najbolji TV film i seriju. U ovoj kategoriji nalazi se serija “Downton Abbey“, mini-serija “Mildred Pierce“ koja je donela Kejt Vinslet Emi nagradu za najbolju glumicu u 2011. godini, kao i TV film “Too Big To Fail“ i mini-serija “Kenedijevi“.
U dokumentarnoj kategoriji, našli su se dokumentarci – “Sena“, koji govori o životu preminulog vozača Formule 1, Ajrtonu Seni, “The Union“, “Bill Cunningham New York“, “Project Nim“ i “Rhymes & Life: The Travels of A Tribe Called Quest“.
Ove prestižne nagrade biće dodeljene 21. januara u Los Anđelesu.
Povezana vest:  Izdvajamo sa Palić film festivala: 5 filmova o umetnicima koje ne smete propustiti