Hari Poter i relikvije Smrti

„Zlatni paradajz“ za Harija Potera

 

Ne može se, svakako, meriti s Oskarom, ni sa Zlatnim globusom, ali u holivudskim krugovima, nagrada Zlatni paradajz je izuzetno cenjena, a ove godine je dodeljena poslednjem filmu iz serijala o mladom čarobnjaku Hariju Poteru koji je tako postao omiljeni film kritičara, prenosi Rojters. Nagrade Zlatni paradajz dodeljuju se filmovima koji su pobrali najviše pozitivnih kritika.

Povezana vest:  "ODRASTANJE" OD 19. FEBRUARA U BIOSKOPIMA

„Hari Poter i relikvije smrti 2“, koji je pozitivno ocenilo 96 odsto kritičara, dobio je Zlatni paradajz u kategoriji ostvarenja sa širokom distribucijom. Na drugom mestu je film „Formula uspeha“ (Moneyball) sa Bredom Pitom u naslovnoj ulozi, a na trećem porodična komedija „Mapeti“ (The Muppets).

Među nagrađenim filmovima u kategoriji limitirane distribucije su dokumentarac „Project Nim“ Džejmsa Marša o naučnom projektu iz 1970-ih u koji je bila uključena šimpanza, iransko ostvarenje „Razvod“ i francusko crnobeli film „Artista“. U ostalim kategorijama nagrađeni su još i filmovi „Nemoguća misija – protokol duh“ i „Vožnja“ (Drive).

Povezana vest:  Džoni Dep i Vanesa Paradi ne žive više zajedno