breakingdwn2Praskozorje režira Van Sant ili Coppola?!

Za ekranizaciju četvrte knjige iz Sumrak sage biće angažovano veliko rediteljsko ime: Gus Van Sant, Sofia Coppola ili Bill Condon!
Agent za odnose s medijima reditelja Gusa Van Santa objavio je da filmaš sa studiom Summit pregovara o tome da li će preuzeti režiju ‘Praskozorja’ tj. ‘Sumraka 4’. Osim njega, kao potencijalni režiseri ‘Praskozorja’ spominju se Sofia Coppola (‘Lost In Translation’), te Bill Condon (‘Dreamgirls’). 
Glumica Kristen Stewart već je izjavila da je srećna s ovim izborom i kaže da bi bilo ko od tih reditelja ispao odličan. Za scenario je opet zadužena Melissa Rosenberg, a pričalo se da će film biti snimljen u dva dijela, baš poput ekranizacije zadnjeg dela Harryja Pottera. 
Radnja knjige i filma za mnoge bi mogla ispasti kontroverzna – govori o intimnom odnosu različitih rasa (žena i vampir), a delo sadrži i opise bolnog porođaja Belle koja je uspela da ostane trudna sa najzgodnijim vampirom Edwardom. Filmovi iz ovog serijala su dosad zaradili preko milijardu dolara, a film ‘Pomračenje’ tek dolazi u bioskope pa se očekuje nova navala gladalaca, pre svega tinejdžerki.  

Povezana vest:  Dobitnik Oskara za strani film „Velika lepota" u bioskopima od 27. marta