citroen_C5CITROËN C5 – PRIVLAČNOST, PERFORMANSE, STATUS I KVALITET
Sa novim C5, Citroën uspostavlja jaku poziciju u višem srednjem segmentu automobila, gde su kao ključni atributi uspostavljeni visok kvalitet i privlačnost, performanse, status i kvalitet. Novi C5 kombinuje snažni identitet sa dinamičnim performansama, statusom i kvalitetom. Poštujući glavne tendecije i kriterijume zastupljene u segmentu, Citroën je razvio 2 automobila, dve limuzine čije precizne linije odražavaju stil, status i dinamičan izgled koji akcentira snagu i pokret ne zanemarujući funkcionalnost. Sa novim C5, Citroën izlazi u susret sve zahtevnijim kupcima automobila svojim kvalitetom i pouzdanošću, postavljajući nove standarde u razvoju, dizajnu i industrijskoj proizvodnji.
ELEGANTAN, ČISTOKRVNI STIL
Kao limuzina ili karavan, novi C5 se izdvaja svojim jedinstvenim stilom i elegancijom. Dizajn eksterijera nove C5 odražava dinamičan karakter . Unutrašnjost automobila, dobro dizajnirana kabina i elegantni materijali doprinose visokom nivou komfora. Putnici uživaju u prestižnom dizajnu koji prožima novi C5, vozilo koje se razlikuje.
citroen_C5_1IZUZETNI DINAMIČKI KVALITETI
Na putu, vozač uživa u izuzetnim vozačkim mogućnostima, kao što putnici uživaju u visokom komforu. Saglasno pomenutom, novi C5 nudi izbor izmedju dva tipa oslanjanja: Hidroaktiv 3 Plus i klasičnog oslanjanja . Oba su bazirana na tehnologiji implementiranoj u C6 limuzinu.
Hidroaktiv 3 plus oslanjanje je usmereno na kupce koji su spremni da iskoriste prednost poslednjih Citroën-ovih razvoja u tehnologiji, komforu i bezbednosti. Klasično oslanjanje je više sportska opcija koja pruža direktniji osećaj i kontrolu nad vozilom, i u isto vreme, pruža specifični komfor Citroëna. Ovi dinamički kvaliteti su kombinovani sa ponudom od tri benzinska agregata i četiri HDi dizel agregata, kao I potpunim izborom menjačkih sistema.
ZA UŽIVANJE U VOŽNJI
Sa novim C5 uživanje u vožnji dobija potpuno novu dimenziju. Pozicija vozača, koja podseća na kokpit, je u potpunosti fokusirana na vozača, i sadrži drugu generaciju upravljača sa fiksiranom centralnom konzolom. Jasne, sadržajne informacije o parametrima vožnje su prikazane na tri displeja sa, anularnim iglama, koje su inspirisane avio motivima.
Dobro dizajnirana akustika omogućava vozaču potpunu koncetraciju, fokus i uživanje.
BEZ KOMPROMISA PO PITANJU BEZBEDNOSTI
Vozilo ispunjava najviše standarde u aktivnoj i pasivnoj bezbednosti sa ESP-om kao standardnom opremom , čvrstom strukturom karoserije i devet airbagova (sedam standarnih i dva opciona).
PROIZVEDENO U ISO 9001 I 14001 SERTIFIKOVANOJ FABRICI
ISO 9001 sertifikovani proizvodni centar u Rennes-u ima dugo iskustvo u proizvodnji luksuznih vozila, posebno sa lansiranjem C6 koji sada postiže izuzetne nivoe kvaliteta. U pomenutom centru je uspostavljen visok kompromis između vrhunskih proizvodnih performansi I očuvanja životne sredine. Centar u Rennes-u takođe poseduje i ISO 14001 sertifikat.
citroen_C5_karavanJEDINSTVEN STIL KOJI ODRAŽAVA VISOKE PERFORMANSE I ELEGANCIJU
– C5 limuzina: jedinstvena spoljašnjost
– C5 karavan: performanse i prostor
– Č ista(rafinirana) unutrašnjost
UPEČATLJIVI KVALITETI
– Kompletan spektar ponude agregata i menjačkih sistema
– Vrhunski putni maniri
– Izbor oslanjanja
KOMFOR I LAKOĆA VOŽNJE
– Upravljačko mesto posvećeno vozaču
– Inovativna i korisna pomagala u vožnji
– Vrhunske funkcije komfora
BEZ KOMPROMISA PO PITANJU BEZBEDNOSTI
– Pojačana struktura karoserije
– Do 9 airbagova
– Napredni bezbednosni kočioni sistem i aktivni sistem podrške
– Odlično dizajnirani sadržaj za bezbedost dece
FOKUS NA KVALITETU
– Pristup fokusiran ka korisnicima
– Dizajn koji komunicira status, snagu i performanse
– Proizveden u ISO 9001 i 14001 sertifikovanoj fabrici
JEDINSTVEN STIL KOJI ODRAŽAVA STATUS I ELEGANCIJU – C5 LIMUZINA: IZVAJANA SPOLJAŠNJOST
Proporcije novog C5 (4.78m dugačak, 1.86m širok i 1.45m visok) ga postavljaju u vrh konkurentskog segmenta. Njegov jedinstven stil ispoljava prestiž i performanse. Snažni identitet ove limuzine je izražen svojim sofisticiranim linijama, modernim proporcijama i originalnim stilom karoserije. Zavisno od ugla iz kojeg se posmatra podseća na kupe ili elegantnu limuzinu. Novi C5 pokreće uzbuđenje sa prvim pogledom.
Prednji kraj daje ostavlja snažan utisak sa svojim velikim usisima i dugačkim prodornim farovima. Široke gume i sjajne felne pojačavaju doživljaj vozila koje je živi sa drumom.
Profil limuzine pokazuje trud da se optimizuje aerodinamika. Produžena linija krova pojačava proporcije karoserije. Velika staklena površina prozora sa strane omogućava da kabina bude preplavljena svetlošću. Visoka srednja linija i jasno označeni blatobrani jasno prikazuju limuzinu kao statusno vozilo. Međuosovinsko rastojanje od 2.82 m upućuje na prostranu kabinu.
Jasni i jedinstveni karakter novog C5 je jasno predstavljen kod zadnjeg dela automobila. Konkavni oblik zadnjeg prozora prikazuje ga kao jednog od Citroën-ovih velikih automobila. Oblik dvodelnih bumerang svetala daju zadnjem kraju agresivan izgled. Njegova robusnost ostavlja utisak sigurnog automobila koji živi sa drumom.
citroen_C5_karavan_1C5 KARAVAN: PERFORMANSE I PROSTOR
Što se karavana tiče, Citroën je bio fokusiran da napravi vozilo koje je sofisticirana limuzina ali sa više izdašnog prostora. Novi C5 karavan izlazi u susret potrebama kupaca koji traže automobil koji kombinuje stil i identitet sa funkcionalnošću i prostranim enterijerom.
C5 karavan karakteriše dinamičan i elegantni stil eksterijera, sa stilizovanim prednjim krajem indetničnim kao kod limuzine i specifičnim zadnjim delom, odlučnog i moćnog izgleda. Stil karoserije otkriva jak identitet i višefunkcionalni karakter.
Profil C5 karavana odražava savršeni balans. Vozilo je 4.83 m dugačko, 1.86 m široko i 1.48 m visoko. Iako velikih dimenzija dodatni volumen nema uticaja na estetiku eksterijera.
Kao integralni deo ukupnog dizajna limuzine, zadnji kraj je koncipiran od mnoštva geometrijskih oblika koji zajedno ostavljaju utisak širine, komfora i dinamičnog karaktera. Novi C5 karavan odražava vrednosti koje su privlačne, pre svega, kupcima koji traže modern koncepte, krojene u skladu sa njihovim stilom života.

Povezana vest:  Novi Ford Focus automobil godine, Volvo V60 najbolji eksponat