formula_uspeha

Formula uspeha, Potomci, Deveruše i Ponoć u Pariz nominovani za nagradu Udruženja scenarista
 
Porodična drama “The Descendants“ (Potomci) u kojoj igra Džodž Kluni, film “Formula uspeha“ u kome igra Bred Pit, komedija “Deveruše“ i Vudi Alenovo ostvarenje “Ponoć u Parizu“ nominovani su za nagrade koje dodeljuje Udruženje scenarista Amerike (WGA), prenele su danas agencije.
Ostvarenje “The Descendants“, koje je rađeno prema scenariju Neta Faksona i Džima Raša, a u režiji Aleksandra Pejna nominovano je u kategoriji za najbolji adaptirani scenario, a glavna konkurencija mu je scenario za film “Formula uspeha“ koji su adaptirali Stiven Zejlijan i Aron Sorkin.
Film “Deveruše“ nominovan je u kategoriji originalni scenario koji su napisale jedna od glavnih glumica u filmu Kristen Vig i Eni Mumolo, kao i romantična fantazija reditelja Vudija Alena “Ponoć u Parizu“.
Ostali konkurenti u kategoriji za originalni scenario su – Film “50/50“ rađen prema scenariju Vila Rejzera, porodična priča Toma Makartnija “Win Win“ (Pobeda, poboda) i mračna komedija “Young Adult“ (Mladi) rađena prema scenariju Diablo Kodi u kome igra Šarliz Teron.
Ostvarenja koja su nominovana za adaptirani scenario su – drama “Služavke“ za koju je scenario napisalo Tejt Tejlor, a u kojoj igraju Ema Stoun, Viola Dejvis i Oktavija Spenser. Martin Skorsezeov film “Hugo“ (Igo), prvi film koji je ovaj reditelj snimio u 3D tehnici zasnovan na knjizi „Izum Igoa Kabrea“ Brajana Selznika takođe se nalazi u ovoj kategoriji a adaptaciju scenarija uradio je Džon Logan.
Nominovani fimovi u kategoriji za najbolji dokumentarac su – ostvarenje Kejti Gelovej i Keli Ðuen de la Vege “Better This World“ (Poboljšaj svet), Maršala Kurija i Metjua Hamačeka “If a Tree Falls: A Story of the Earth Liberation Front“ (Ako drvo padne: Priča o frontu za oslobođenje zemlje), “Nostalgia for the Light“ (Nostalgija za svetlom) dokumentarac Patrisjia Guzmana, dokumentarni film Vima Vendersa “Pina“, film Hetija i Leonarda Retela Helmriča “Position Among the Stars“ (Pozicija među zvezdama), kao i dokumentarac “Sena“ Maniša Pandeja.
Spisak dobitnika nagrada udruženja scenarista biće objavljen 19. februara.
Povezana vest:  Film Aleksi najbolji na festivalu u Nju Džerziju