orlando_bloom-2011

Orladno Blum kao student doživeo tešku povredu, mnogi mislili da nikad neće hodati
 
Jedan od najzgodnijih glumaca današnjice, Orlando Blum odrastao je na vrlo čudan i složen način. Čovek koga je zvao tata umro je kada je imao četiri godine, a nastavili su ga odgajati majka i njen prijatelj Kolin Stoun. Kada je imao 13 godina, majka mu je priznala da je Kolin njegov biološki otac.
Orlando je već u osnovnoj školi imao velikih problema sa učenjem, jer mu je disleksija otežavala stvari, ali je uvek bio odličan u umetničkim predmetima. Zajedno sa svojom sestrom je nastupao na brojnim festivalima u rodnoj Engleskoj, a sa 16 se godina odlučio se ozbiljnije baviti glumom.
Nastupao je u brojnim predstavama u Guildhall School of Music and Drama koju je pohađao, a kada je tamo pao sa terase na trećem spratu i slomio kičmu, mnogi su mislili kako će zauvek ostati paralizovan. Orlando se međutim brzo oporavio i nastavio nastupati u brojnim predstavama, a nakon jedne je upoznao redatelja Pitera Džeksona koji ga je pozvao na audicije za svoje filmove.
Nakon što je diplomirao krenuo jesa snimanjem trilogije „Gospodar prstenova“, i proveo je 18 meseci u Novom Zelandu, gde je dao život poznatom Legolasu.
Oženjen je modelom Victoria’s Secreta, Mirandom Krr, s kojom ima sina Flina.
Povezana vest:  Muzika iz filma Devet