marko_vujin

EP SRBIJA 2012

Vujin: Voleo bih da igram u polufinalu u prepunoj Areni

 

Rukometaš Srbije Marko Vujin izjavio je danas da se nada da će na predstojećem Evropskom prvenstvu odigrati onako kako se od njega očekuje i priznao da bi voleo da igra u polufinalu u prepunoj Beogradskoj areni. Rukometna reprezentacije Srbije nalazi se u Staroj Pazovi na završnim pripremama uoči Evropskog prvenstva, koje se održava u Srbiji od 16. do 29. januara.

-Nadam se da ću na Evropskom prvenstvu da potvrdim sve ono što se od mene očekuje i zbog čega sam ovde. Osećam mali pritisak, ali mislim da će sve da bude u redu. Znam da su velika očekivanja od moje igre, tako da sam sa te strane spreman – rekao je Vujin.

Povezana vest:  EHF Liga šampiona: Srbi se bore za Keln

On je dodao da cela ekipa oseća pritisak uoči početka šampionata.

-Moramo da se koncentrišemo na igranje i teran. Sve ovo što se dešava oko nas i to što ćemo da igramo na domaćem terenu treba da nam bude nekakav podstrek. Treba da nam bude vetar u leđa da sa bilo kojim protivnikom idemo na pobedu – rekao je Vujin.

Reprezentativac Srbije istakao je da mu je teško da govori o tome koji bi konačan plasman ekipe trebalo da bude na šampionatu.

-Mislim da treba da idemo korak po korak. Utakmica s Poljskom nam je najbitnija, jer će od nje na početku Evropskog prvenstva mnogo toga zavisiti. Veliki uspeh bi bio odlazak na Olimpijske igre ili recimo, ono o čemu svi sanjamo, polufinale. Voleo bih nam se dogodi prepuna Arena – rekao je Vujin.

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Lekić: Dobra odbrana nam je donela pobedu

Srbija će se takmičiti u Grupi A u Beogradu sa selekcijama Poljske, Danske i Slovačke. Jedan od najboljih rukometaša Srbije zadovoljan je kako je igrao u jesenjoj polusezoni za mađarski Vesprem.

-Imali smo malih problema, jer je otišlo nekoliko igrača. To se odrazilo na neke naše rezultate, ali jako dobro stojimo u Ligi šampiona. Sve je bilo u redu, ali svih tih četiri, pet meseci mi je u glavi bilo ovo Evropsko prvenstvo – rekao je Vujin, koji je trenutno šesti strelac Lige šampiona sa 44 gola, dok je njegova ekipa na drugom mestu u Grupi B.

Prema njegovim rečima, Francuska, koja je aktuelni olimpijski, svetski i evropski šampion biće i na predsojećem EP glavni favorit za osvajanje zlatne medalje.

Povezana vest:  Obradović: Dobra provera protiv Koreje

-Francuzi odskaču mnogo od ostalih, po individualnom i kolektivnom kvalitetu. Ako je moguće, voleo bih da se ne sastanamo s njima do samog kraja takmičenja – veli Vujin.

On je dodao da je do početka Evropskog prvenstva ostalo još nekoliko dana i pohvalio stručni štab i Rukometni savez, jer su napravili „fantastičan plan priprema“.

-Mislim da smo maksimalno iskoristili pripreme. Sve što smo ranijeplanirali, sada smo uradili. Imamo još kontrolnih utakmica, selector  će videti šta od koga može da očekuje i odrediće konačan spisak od 16 igrača – rekao je Vujin.

Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 29. januara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.