Diego Boneta_90210

Deset mladih glumaca koji će 2012. godine pokazati zašto su nove nade Holivuda

Rooney_Mara_Girl_With_Dragon_Tatoo_PremiereMnogo je mladih nada Holivuda koje se bore se za svoje mesto pod šoubiznis nebom, a kritičari nekolicini njih već ove godine predviđaju veliki uspeh. Runi Mara, Elizabet Olsen i Felisiti Džons su samo neka od imena o kojima će se u ovoj godini sigurno mnogo pričati u Holivudu.

10. Kaleb Landri Džons (Caleb Landry Jones)

Kaleb je 22-godišnjak iz Teksasa, a do sada smo ga imali prilike gledati u filmu „Friday Night Lights“ te u „X-Men: First Class“. Za 2012. godinu već je dogovorio ulogu u potencijalnom hitu „Contraband“, u kojem će glumiti uz Marka Valberga i Kejt Bekinsejl. trenutno snima vampirsku dramu „Byzantium“ u kojoj ima glavnu ulogu.

9. Lena Danham (Lena Dunham)

25-godišnjakinja iz Njujorka nije samo glumica, već i scenaristkinja i redatiljka. Debitovala je sa svojim niskobudžetnim filmom „Tiny Furniture“, koji je privukao pažnju redatelja komedija i producenta Džada Apatoua. Uz njegovu pomoć, Lena će se okušati na televiziji, kao glumica, redateljik i scenaristkinja showa „Girls“ na HBO-u. Također će glumiti u njegovom filmu „This is Forty“.

8. Čedvik Bosman (Chadwick Boseman)

I ovaj 29-godišnjak stiže iz Njujorkla i za sada je najpoznatiji po ulogama u TV serijima „Lincoln Heights“ i „Lie To Me“, a veliki proboj planira da napravi ove godine, s jednom od glavnih uloga u biografskom filmu „42“. Glumiće igrača bejzbola Jackieja Robinsona, dok će njegovog mentora uteloviti slavni Harison Ford. Uloga će pružiti šansu Čedviku da pokaže sav svoj talent i zablista u Holivudu.

Povezana vest:  Nedelju ruskog filma u Srbiji otvara film Admiral

7. Holidej Grendžer (Holliday Grainger)

Britanka iz Mančestera za sada je glumila u filmu „The Borgias“ te „Jane Eyre“. U 2012. godini ostvaruje dve velike uloge; uz Roberta Patinsona ćemo je gledati u filmu „Bel Ami“, a u adaptaciji romana „Velika očekivanja“ Charlesa Dickensona, koju će raditi Majk Njuvel, glumiće Estellu.

6. Brit Marling

27-godišnja glumica iz Čikaga poznata je iz filma „Another Earth“, ove će godine imati nekoliko šansi da pokaže šta zna uz holivudske velikane. S Ričardom Girom i Suzan Sarandon glumiće u filmu „Arbitrage“, a uzeo ju je i Robert Redford za svoj sledeći rad „The Company You Keep“. Tamo će sarađivati s mlađim kolegama kao što su Ana Kendrik i Šija Lebuf te sa starijom gardom, Nikom Noltijem, Ričardom Dženkinsom te Brendanom Glisonom. Također će glumiti s Elen Pejdže i Aleksanderom Skarsgardom u filmu „The East“.

Povezana vest:  Protekli vikend obeležili filmovi ''Avatar'', ''Šerlok Holms'' i ''Alvin i veverice 2''

5. Diego Boneta

Meksikanac poznat iz serija „90210“ te „Pretty Little Liars“ je i pre tih uloga bio poznat u svojoj domovini, najviše po ulogama u sapunicama. U ovoj godini se žešće probija u Hollywood ulogom u filmu Adama Šankmana „Rock of Ages“, u kojem će glumiti s Tomom Kruzom i Džulijan Houg. Također je odabran za ulogu u filmu „Paradise Lost“, gde glumi s Bradlijem Kuperom, Kejsijem Aflekom te Kamil Bel.

4. Felisiti Džons (Felicity Jones)

Još jedna Britanka poznata iz tamošnjih televizijskih serija već je postala vruća tema u struci. Njen nastup u romantičnoj komediji Drejka Doremusa „Like Crazy“ fascinirao je kritičare i publiku te je 28-godišnjakinja zbog toga postala prilično tražena. Voren Biti ju je angažovao da glumi u njegovom filmu o Howardu Hughesu, a sarađivaće ponovo s Doremusom u filmu u kojem će glumiti s Gajem Piršom i Kajlom MakLahlanom.

Shiloh_Fernandez_Set_Syrup3. Šilo Fernandez (Shiloh Fernandez)

Dečko iz Kalifornije možda je i najpoznatiji po tome što je zbog Roberta Patinsona izgubio ulogu u vampirskoj „Sumrak sagi“. Ali, nakon što je ove godine glumio u „Red Riding Hood“, otvorila su mu se mnoga vrata za napredovanje. Tako ćemo ga 2012. godine gledati u „The Eastu“, a glumiće i u filmu „Adult World“ s Emom Roberts. S Kelanom Lutcom, Britani Snou i Amber Hard pokazaće svoj talent u filmu „Syrup“ pa mu kritičari predviđaju svetlu budućnost.

Povezana vest:  Nova uloga Kejti Holms

2. Elizabet Olsen (Elizabeth Olsen)

Mlađa sestra poznatih bliznakinja Olsen debitirala je u filmu „Martha Marcy may Marlene“, nakon čega je postala omiljena Olsenica. 22-godišnjakinja će ove godine glumiti sa Zacom Efronom u filmu „Liberal Arts“, a uz legendarnog Roberta De Nira će se dokazati u filmu „Red Lights“. Također će glumiti s Džejn Fondom u filmu „Peace, Love & Misunderstanding“.

1. Runi Mara (Rooney Mara)

Iako je već sada, nakon uloga u „Društvenoj mreži“ i „Muškarci koji mrze žene“, koji je upravo stigao i u naše bioskope, Runi prilično slavna, pravo vreme mlade Njujorčanke tek stiže. Zahvaljujući hitu Dejvida Finčera već je nominovana za neke nagrade te je rezervisana za uloge i u sledećoj godini. Glumiće u filmu (ako do snimanja istog dođe) o lovu na Osamu bin Ladena „Untitled International Thriller“ Kathrin Biglou, a partner će joj biti Rajan Gosling. Bez sumnje će dobiti i gomilu ostalih primamljivih ponuda te je kritičari na sve strane proglašavaju novom zvezdom!