GeorgeClooney

Džordž Kluni u filmu The Monuments Men
 
Holivudski zavodnik Džordž Kluni radi na svom sledećem filmskom projektu, i to kao reditelj, glumac i scenarista. Radi se o visokobudžetnom filmu koji govori o krađi skupocjenih umetničkih dela tokom Drugog svetskog rata u Evropi.
“The Monuments Men” je naziv filma za koji će zajedno sa njim scenario pisati Grent Heslov, a ispričaće priču o stručnjacima za umetnička dela koje je odabrala američka vlada kako bi preuzeli dela od nacista koji su ih pokrali.
Kluni je rekao novinarima tokom Filmskog Festivala u Palm Springsu da je veoma uzbuđen zbog novog projekta.
Filmska priča će se temeljiti na knjizi Roberta M. Edsela, koja upravo govori o velikoj krađi umetničkih dela u Drugom svetskom ratu. Poznato je da su Hitler i njegove pristalice, nacisti, sistemski pljačkali galerije i privatne zbirke skupocenih dela po Evropi u Drugom svetskom ratu.
Sam Hitler, nesuđeni akademski slikar, bio je jedan od največih „kolekcionara“. Jedan od njegovih ciljeva je bio da u rodnom Linzu osnuje monumentalni muzej u kojem bi bila izložena ogromna kolekcija umetničkih djela iz Evrope, a najviše onih čiji su autori bili germanskog porekla.

 

Povezana vest:  Telohranitelji Džonija Depa "smestili" ženu u bolnicu